Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αυτό είναι το προφυλακτικό του μέλλοντος - Βίντεο

Την έρευνα χρηματοδότησε το ίδρυμα του προέδρου της Microsoft, Bill & Melinda Gates 

Μια ομάδα επιστημόνων από την ....
Αυστραλία έχει αναπτύξει μία νέα έρευνα για την κατασκευή μιας ολοκαίνουριας σειράς προφυλακτικών, που θα προσφέρει προστασία και ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στους καταναλωτές, αφού χρησιμοποιήθηκε ένα νέο πιο ευχάριστο υλικό στην χρήση του. 

Οι έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα του προέδρου της Microsoft, Bill & Melinda Gates Foundation με το ποσό των 100.000 δολαρίων.

Η ομάδα του πανεπιστήμιου που πειραματίζεται με νέα υλικά προσπαθεί να κατασκευάσει ένα νέο προφυλακτικό από σκληρή υδρογέλη.

Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως είναι καλύτερη λύση από το λάτεξ, που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται στην κατασκευή των προφυλακτικών.

«Η αρχική μας ιδέα ήταν απλώς να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι ένα πρωτότυπο υλικό θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λατέξ» είπε ο Gorkin στο ScienceAlert.

Ο μηχανικός βιοϊατρικής Dr. Robert Gorkin σε σχετικό βίντεο που ανέβασε η ερευνητική ομάδα στο διαδίκτυο, εξηγεί πως το υλικό αυτό «έχει φτιαχτεί για να δρα σαν το δέρμα και να προσφέρει την αίσθηση του πραγματικού δέρματος».

Ακόμη συμπλήρωσε: «Θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε την εγκεφαλική δραστηριότητα για να δούμε αν ο χρήστης αισθάνεται πραγματικά καλύτερα από λατέξ».