Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στη δεύτερη θέση οι Podemos στις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το ισπανικό κίνημα κατά της λιτότητας Podemos εμφανίζεται να κερδίζει τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές πίσω από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), όμως ...μπροστά από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Πάντως η δημοσκόπηση του CIS δείχνει ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει σαφής πλειοψηφία, γεγονός που θα αναγκάσει τα κόμματα να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία αναμένεται να διεξαχθούν ως το τέλος του έτους.

Η δημοτικότητα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Ισπανίας, του PP και των Σοσιαλιστών, έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς και μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές παροχές.

Αυτό έχει ωφελήσει σημαντικά το Ποδέμος, οι αριστερές πολιτικές του οποίου έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, το PP φαίνεται να κερδίζει το 27,3% των ψήφων, το Ποδέμος το 23,9% και οι Σοσιαλιστές το 22,2%.

Με το Ποδέμος να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους των αριστερών ψηφοφόρων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της υποστήριξης ενός μεγάλου συνασπισμού με τους αντιπάλους του του Λαϊκού Κόμματος ή μιας αριστερής κυβέρνησης υπό το Ποδέμος.