Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Financial Τimes: Αυτά είναι τα μέτρα που θα προτείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη

Στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα στείλει η ελληνική κυβέρνησης στους Θεσμούς, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times την ώρα που... οι πληροφορίες θέλουν την Αθήνα να στέλνει προσχέδιο της επιστολής σήμερα προκειμένου οι εκπρόσωποι των θεσμών να δουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να τις μελετήσουν στο πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους μας, πριν από την τελική κατάθεση της λίστας τη Δευτέρα.

Οπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα, η επιστολή που θα στείλει ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Θεσμούς θα περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες και οι οποίες ανταποκρίνονται στους όρους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για επέκταση για τέσσερις μήνες του προγράμματος διάσωσης της χώρας των 172 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στους Financial Times υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι κυρίως «διαρθρωτικού χαρακτήρα» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων ή την μείωση των εξόδων, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αθήνα θα διευκρινίσει τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και των καυσίμων, από τα οποία θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 2 με 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ωστόσο, σημειώνουν οι Financial Times, παραμένει αδιευκρίνιστο αν στη λίστα θα περιλαμβάνονται και μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση όπως η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ σημειώνουν ότι αν δεν κριθούν επαρκείς τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.