Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έκτακτο σαφάρι του ΣΔΟΕ για να ενισχυθεί το ταμείο του κράτους

Eκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, με ενεργοποίηση όλων των φοροελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, θέτει... σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα κρατικά ταμεία που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Το ΣΔΟΕ ξαναβγαίνει στον δρόμο για ελέγχους, κινητοποιείται το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, ενώ εξετάζεται η παροχή κινήτρων σε όσους δηλώσουν τα κρυφά εισοδήματα, καθώς και η περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων ακινήτων.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», πρόκειται για σχέδιο άμεσης δράσης για την ενίσχυση των εισπράξεων του Δημοσίου εξαιτίας της «άτυπης στάσης πληρωμών» από τους φορολογούμενους και τη χαλάρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές της με στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών, ενώ χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων συναντήθηκε και με τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, αλλά και της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης.

Οι εν λόγω συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με στελέχη των ελεγκτικών αρχών, και θα δοθούν πλέον συγκεκριμένες οδηγίες.