Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε

Στις διαφορετικές προσεγγίσεις Ελλάδας και Γερμανίας για το ζήτημα του ελληνικού χρέους εστιάζει ο διεθνής Τύπος, σχολιάζοντας τη ...συνάντηση των Γιάννη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας αλληλοαναιρούνται, με το πρακτορείο να συμπληρώνει πως οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν «ούτε στο γεγονός ότι διαφωνούν».

Επισημαίνει, ακόμη, τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη για συζήτηση η οποία έγινε με τον κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της συνάντησης περί ανάγκης προγράμματος – «γέφυρας» για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera τιτλοφορεί το πρώτο σχόλιό της για τις δηλώσεις των δύο ανδρών: «Σόιμπλε – Βαρουφάκης: Οι διαφορές παραμένουν».

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται υψηλότερα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε.

Προσθέτει, δε, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εμφανίστηκε αμετακίνητος στην εφαρμογή του προγράμματος «κοινωνικής σωτηρίας της κυβέρνησης, το οποίο εγκρίθηκε διά της ψήφου του ελληνικού λαού».

Στην επιμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα εστιάζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Aντίθεση των απόψεων των δύο υπουργών «βλέπει» στο ρεπορτάζ του το πρακτορείο Associated Press, προσθέτοντας ότι ο κ. Σόιμπλε αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τις προτάσεις του Έλληνα ομολόγου του για μια νέα προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Για «γερμανικό σκεπτικισμό» για πολλά από τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η νέα ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο η γαλλική Le Monde, η οποία υπογραμμίζει την αποστροφή του λόγου του κ. Σόιμπλε ότι «κάποια από αυτά δεν κινούνται απαραιτήτως στη σωστή κατεύθυνση».

«Άσχημα εξελίχθηκε η συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη», σχολιάζει, από την πλευρά της, η ιταλική La Repubblica.

Στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας «Οι προεκλογικές υποσχέσεις που υλοποιούνται σε βάρος τρίτων δεν είναι ρεαλιστικές» δίνει έμφαση η ισπανική εφημερίδα El País.

Για κάλεσμα του κ. Βαρουφάκη προς τη Γερμανία να μην ταπεινώσει την Ελλάδα λόγω των χρεών της έκανε λόγο νωρίτερα το βρετανικό BBC, σε ρεπορτάζ του για τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Γερμανό ομόλογό του.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρθηκε επίσης στη σύγκριση της Ελλάδας με τη Γερμανία του Μεσοπολέμου από πλευράς του κ. Βαρουφάκη.