Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σόιμπλε: Δεν μας αρέσει η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο συνέδριο του Reuters για την ευρωζώνη, τόνισε... ότι το Βερολίνο στέκεται αρνητικά έναντι της προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη Ρωσία.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας από τη Μόσχα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική για την Ελλάδα σε σχέση με τη βοήθεια την οποία λαμβάνει από τους εταίρους της στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον οι σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και της Ρωσίας αποτελούν λόγο ανησυχίας, ο κ. Σόιμπλε περιορίστηκε να απαντήσει: «Δεν μας αρέσουν».

«Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

«Είναι προς το συμφέρον μας να συνεργαζόμαστε στενά και με λογικούς όρους με τη Ρωσία, όπως και για την ίδια τη Μόσχα να συμβάλλει σε ένα σταθερό παγκόσμιο οικονομικό πλαίσιο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.