Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανάσα για ανασφάλιστους, η ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Ρύθμιση «ανάσα» για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων και ανασφάλιστων ανακοίνωσε την τετάρτη το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Συγκεκριμένα..., σχετική εγκύκλιος παρατείνει για ένα χρόνο τη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων κατά τον προηγούμενο χρόνο είχαν πάνω από 50 ένσημα ενώ συνεχίζεται η πλήρης υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων υπερήλικων, των οποίων η σύνταξη από τον ΟΓΑ είχε διακοπεί. 

Πιο αναλυτικά: 

στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2014), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου. 

στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος, παρατείνεται έως την 29η Φεβρουαρίου 2016. 

στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. ηλικίας άνω των 30 και έως 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματος τους, και παραμένουν άνεργοι, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 29η Φεβρουαρίου 2016. 

στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε., του Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και στους υπερήλικες ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α., η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος, παρατείνεται έως 29/2/2016. 

στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ» καθώς και τα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.