Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΟ ΠΙΛΟΤΟ

Παγκόσμια φρίκη για τη θηριωδία

Με αγριότητα και βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν Ιορδανό πιλότο, τον οποίον κρατούσε όμηρο. Το βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, όπου.... ο άνδρας φαίνεται να καίγεται ζωντανός παγιδευμένος μέσα σε ένα κλουβί, έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή και αγανάκτηση.

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη νέα θηριωδία του ΙSIS. Εκαψαν ζωντανό μέσα σε ένα κλουβί τον Ιορδανό πιλότο και κατόπιν τον καταπλάκωσαν με μπάζα από τους βομβαρδισμούς

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη νέα θηριωδία του ΙSIS. Εκαψαν ζωντανό μέσα σε ένα κλουβί τον Ιορδανό πιλότο και κατόπιν τον καταπλάκωσαν με μπάζα από τους βομβαρδισμούς

Στις σκληρές εικόνες που κοινοποίησαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ ένας άνδρας, που μοιάζει με τον Μουάτ αλ Κασασμπέ, φαίνεται να βρίσκεται σε ένα μαύρο κλουβί, φορώντας τη γνωστή πλέον πορτοκαλί στολή, βρεγμένη με εύφλεκτο υγρό. Οι δήμιοί του τον πλησιάζουν, πυροδοτούν με αναμμένη δάδα τα καύσιμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο άτυχος άνδρας γίνεται παρανάλωμα του πυρός και το κορμί του φαίνεται να γονατίζει.

Και η φρίκη συνεχίζεται: στη συνέχεια οι τζιχαντιστές ρίχνουν μπάζα από βομβαρδισμούς πάνω στο κλουβί, το οποίο ισοπεδώνεται από μία μπουλντόζα, την ώρα που το φλεγόμενο σώμα παραμένει μέσα.

Το σκηνικό είναι γνώριμο, πρόκειται για το έρημο τοπίο στο οποίο έχουν γυριστεί και προηγούμενα βίντεο με εκτελέσεις ομήρων από τους τζιχαντιστές.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε απαιτήσει την απελευθέρωση της Ιρακινής Σατζίντα αλ Ρισάουι -που κρατείται στην Ιορδανία για συμμετοχή σε τρομοκρατική επίθεση το 2005 κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 60 άτομα- προκειμένου να αφήσει ελεύθερο τον πιλότο, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το μαχητικό του αεροσκάφος κατέπεσε στη Συρία.

Ο Ιορδανός πιλότος με τη γνώριμη πλέον πορτοκαλί στολή που παραπέμπει στο Γκουαντάναμο. Πίσω του παραταγμένοι ένοπλοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Διαδηλώσεις

Η ιορδανική κυβέρνηση είχε δηλώσει έτοιμη «να κάνει τα πάντα» για να πετύχει την απελευθέρωση του πιλότου, ακόμη και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΙΚ, ενώ την ίδια στιγμή η Ιορδανία σειόταν από τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα της χώρας διαμαρτυρίες ενάντια στους κυβερνητικούς χειρισμούς στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην πρώτη δημόσια αντίδραση, ο στρατός της χώρας ορκίστηκε εκδίκηση που θα βυθίσει το Ισλαμικό Κράτος στο ίδιο πένθος. Εκπρόσωπος των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων χαρακτήρισε τον αλ Κασασμπέ «μάρτυρα» και τόνισε: «Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις θρηνούν» για τον θάνατό του,«δηλώνουν ότι το αίμα του δεν χύθηκε μάταια. Η τιμωρία και εκδίκησή μας θα είναι τόσο μεγάλη όση η απώλεια των Ιορδανών».

Ο πρώην αξιωματούχος του στρατού, στρατηγός Αλί Σουκρί, χαρακτήρισε στο BBC το συμβάν ως «απόλυτο τρόμο» και εκτίμησε ότι «το παλιό ρητό του οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος θα επιστρέψει».

Η ιορδανική τηλεόραση ανέφερε ότι το βίντεο είναι μάλλον παλιό και ότι ο Κασασμπέ είχε ήδη δολοφονηθεί πριν από περίπου έναν μήνα, στις 3 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι η όλη «διαπραγμάτευση» ήταν στην πραγματικότητα μία απάτη.

Σχολιάζοντας το νέο φρικιαστικό βίντεο, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι εφόσον είναι αυθεντικό, «θα διπλασιάσει την αποφασιστικότητα των συμμάχων των ΗΠΑ να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος» και πρόσθεσε ότι αποτελεί «ακόμη ένα δείγμα της αγριότητας και της βαρβαρότητας των τζιχαντιστών».

Ομπάμα

«Οποιαδήποτε κι αν είναι η ιδεολογία βάσει της οποίας κινούνται, είναι χρεοκοπημένη», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο βίντεο ο πιλότος αρχικά απαντά σε ερωτήσεις και περιγράφει την αποστολή που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας, προτού συντριβεί το αεροσκάφος του. Ακόμη, περιλαμβάνει άφθονο προπαγανδιστικό υλικό με εικόνες από τις συνέπειες των βομβαρδισμών που πραγματοποιούν τα αμερικανικά και συμμαχικά αεροπλάνα, δείχνοντας άτομα παγιδευμένα μέσα σε συντρίμμια.

Τις τελευταίες ημέρες το Ισλαμικό Κράτος έχει δεχτεί τρομακτική πίεση από μαζικούς βομβαρδισμούς και ταυτόχρονα από σημαντικές επιτυχίες των κουρδικών και ιρακινών χερσαίων δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία.
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ