Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας μακαρόν στο σπίτι

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε σπιτικά μακαρόν! Τα υλικά που χρειάζονται για τα αγαπημένα μας μακαρόν είναι πολύ απλά και η παρασκευή τους απαιτεί μόνο... πολύ καλή διάθεση!

Υλικά




1 φλιτζ. αμύγδαλα




1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη




3 ασπράδια




1 βανίλια




βιτάμ για άλειμμα




χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας




2 κουταλιές ζάχαρη




λίγο νερό

για τη γέμιση:




1 1/2 φλιτζ. γάλα




1/2 φλιτζ. αλεύρι




1/2 φλιτζ. ζάχαρη




1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος




3 αβγά




1 βανίλια

Εκτέλεση




Σε ένα μπολ με καυτό νερό ρίχνετε τα αμύγδαλα για περίπου 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και μετά τα ξεφλουδίσετε. Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα προσθέτοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Στη συνέχεια, βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτετε ένα-ένα τα ασπράδια των αβγών τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρις το μείγμα σας να είναι μαλακό, αλλά όχι ρευστό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και την αλείφετε με βιτάμ. Αδειάζετε το μείγμα των μακαρόν σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ και φτιάχνετε ροζέτες από τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Αλείφετε πολύ ελαφρά την επιφάνεια κάθε ροζέτας με νερό και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Κατόπιν ψήνετε τα μακαρόν για περίπου 15 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζετε και τα αναποδογυρίζετε, μαζί με τη λαδόκολλα, επάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Για να τα ξεκολλήσετε εύκολα από τα μακαρόν παίρνετε ένα βρεγμένο πανί ταμπονάρετε την κάτω πλευρά της λαδόκολλας, αφήνετε δυο λεπτά να περάσουν και τα μακαρόν ξεκολλήσαν.

Βάζετε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι, αφού πρώτα το διαλύσετε σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, το ρίχνετε στην κρέμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, έως ότου δέσει η κρέμα, οπότε την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Περιμένετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε τη βανίλια, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος έως ότου σφίξει και γίνει σαντιγί. Ενώνετε τα μείγματα , ώστε να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.










Βάζετε τα μισά μακαρόν σε μια πιατέλα, με την ίσια τους πλευρά προς τα επάνω. Στρώνετε στην επιφάνειά τους μια κουταλιά από την κρέμα, τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόν και σερβίρουμε.

Extra tip:

Αν θέλετε τα μακαρόν να έχουν γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα λίγο κακάο.