Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Θα κατάσχεται ο,τι δεν δηλώνεται

Σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με... δημοσίευμα που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της «Καθημερινής της Κυριακής», μεταξύ άλλων, εξετάζεται ακόμη και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

Προηγουμένως θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να δηλώσουν όλη τους την περιουσία, κινητή και ακίνητη, στο περιουσιολόγιο. Επίσης, θα δημιουργηθεί ειδικοί υπηρεσία ελέγχου «πόθεν έσχες» για όσους μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά εκτός χώρας, τα τελευταία χρόνια – διευθυντές, συμβούλους και μέλη των ΔΣ των μεγάλων ΑΕ και ΕΠΕ, εργολάβους δημοσίων έργων και κατασκευαστές, το σύνολο των πολιτικών προσώπων , δημοσιογράφους, στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων και χρηματιστηριακών εταιρειών και στελέχη κ.α.

Το μέτρο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», θα επηρεάσει αρνητικά στις καταθέσεις και για αυτό προκρίνεται φόρος στην μεγάλη ακίνητη περιουσία.