Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έξαλλη πρώην Βουλευτής με την αφαίρεση της φρουράς της: «Χωρίς αστυνομική φρουρά πλήττεται η εικόνα μου»

Από τις πρώτες αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, λίγες μόνο ημέρες μετά την ορκωμοσία του στον πρωθυπουργικό θώκο ήταν να αποσύρει τους αστυνομικούς φρουρούς από τους πολιτικούς…
Η απόφαση του είχε διττό χαρακτήρα. Από την μια, ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει (και να αποδείξει) πως οι βουλευτές της κυβέρνησης του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και πως δεν είναι απόμακροι από την κοινωνία , και από την άλλη για πρακτικούς λόγους εκτίμησε μαζί με τον νέο υπουργό δημόσιας τάξης πως οι αστυνομικοί είναι πολύ πιο σημαντικοί στην μάχη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος από το να υποχρεώνονται να φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα ακόμα και όταν οι τελευταία απολάμβαναν ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο στην εξοχή ή ένα πολυτελέστατο δείπνο.

Αυτό ωστόσο που δεν περίμενε κανείς είναι πως στην ομολογούμενος κατανοητή από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης απόφαση , αντέδρασε μερίδα… πρώην βουλευτίνων!

Μάλιστα κάποια από τις κυρίες της βουλής που πλέον δεν «κοσμούν» τα έδρανα, δήλωσε εξοργισμένη off the record από το γεγονός σε φιλική συζήτηση καθώς έχασε μέρος του… πρεστίζ της!

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ι. Πανούσης, τη φρουρά οι πρώην βουλευτές δεν την επιδίωκαν τόσο για την προστασία τους, ούτε για να έχουν κάποιους ανθρώπους να τους κάνουν δουλειές, αλλά για…να πουλάνε «μούρη»!

Έτσι με απόφαση του υπουργού οι πρώην βουλευτές δεν δικαιούνται πλέον φρουρά. Οι πρώην υπουργοί δικαιούνται μόνον έναν αστυνομικό, πλην του πρώην υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη που δικαιούται περισσότερους για ευνόητους λόγους.

Οι νυν βουλευτές θα έχουν δύο αστυνομικούς στη φρουρά τους, αλλά μειώθηκε κατά πολύ η φρουρά του Πρωθυπουργού, που ήταν περίπου 120 άτομα. Μειώθηκε στους 40. Από τις αποσύρσεις αυτές ήδη εξοικονομήθηκαν 500 αστυνομικοί και απελευθερώθηκαν 79 οχήματα που πάνε στα αστυνομικά τμήματα.