Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Λαπαβίτσας: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σκληρή

Για μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην γίνει η λεγόμενη «τούμπα», αναφορικά με τις προθέσεις στις διαπραγματεύσεις με... τους εταίρους, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Λαπαβίτσας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι και σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μέχρι εκεί που θα αντέξει ο ελληνικός λαός. «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως οφείλει πρέπει να είναι σκληρή γιατί και ο άλλος είναι σκληρός. Αν ξεκινήσουμε με εκπτώσεις δεν θα πάμε πουθενά. Κι αυτό το λέω και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση – γιατί εγώ δεν εμπλέκομαι άμεσα. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις εδώ», πρόσθεσε σχετικά.

«Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο δανειστής όντως δεν κάνει πίσω και τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, βεβαίως δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα που κινείται και αυτός θα αποφασίσει», επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα ή εκλογές απάντησε: «Δεν θέλω να πάρω θέση γι΄αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός».

«Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ κατέληξε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί ευθέως. Εκεί θα τεθούν όλα στο τραπέζι. Και το δημοψήφισμα, και οι εκλογές και ο,τιδήποτε άλλο. «Πρέπει να υπάρξει νέα ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού η οποία να σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει μια γραμμή αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει, και αυτό θέλει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά πληροφορίες για επιμερισμό του προγράμματος «σε δύο δόσεις», ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο και αυτό είναι άποψη δικιά μου και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι αυτό που πρεσβεύει ο Γ.Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος και έγινε ένας θόρυβος που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πιστεύει».