Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συντετριμμένη η μητέρα του Κέντζι Γκότο για την εκτέλεση του γιου της

Η μητέρα του δεύτερου ιάπωνα ομήρου ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ότι... «δεν έχει λόγια» να περιγράψει τα αισθήματά της για τον θάνατο του γιου της, του δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο.

«Είναι λυπηρό, αλλά ο Κέντζι έφυγε. Δεν μπορώ να βρω λόγια για αυτόν τον θλιβερό θάνατο», είπε Τζούνκο Ισίντο που μίλησε στη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK. «Σκεφτόμουν ότι ίσως να επέστρεφε… Αλλά ήρθε αυτή η ανακοίνωση… Ευχόμουν να γυρίσει ζωντανός αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ», συνέχισε.

Νωρίτερα, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εικόνιζε τον αποκεφαλισμό του Κέντζι Γκότο. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θεωρεί ότι το βίντεο αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα «αυθεντικό».

Την εκτέλεση του δημοσιογράφου καταδίκασαν αμέσως το Τόκιο, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον. «Είμαστε εξοργισμένοι και καταδικάζουμε (αυτήν την ενέργεια) με τον εντονότερο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κέντζι Γκότο αλλά και τη λύπη του γιατί οι προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνησή του για την απελευθέρωση του ομήρου δεν καρποφόρησαν. «Η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατό για τον χειρισμό της κρίσης αυτής και είναι πολύ λυπηρό» που το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, τόνισε.

Το Τόκιο δεσμεύτηκε εξάλλου ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στην τρομοκρατία