Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι αποκαλύπτουν τα ανδρικά δάχτυλα;


Οι συσχετισμοί μήκους και τεστοστερόνης

Δείξε μου το χέρι του να σου πω ποιος είναι, λένε τώρα οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McGill αφού βρήκαν ότι αν παρατηρήσουμε προσεκτικά...
τα δάχτυλα ενός άνδρα μπορεί να ανακαλύψουμε τη γνώμη του για τις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα οι άνδρες με παρόμοιο μήκος δείκτη και παράμεσου είναι μάλλον πιο συγκαταβατικοί, ευγενικοί και προσεκτικοί ειδικά απέναντι στις γυναίκες.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι όσων ανδρών ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν διαφορετικό μήκος είναι ξεροκέφαλοι, τους αρέσει να καυγαδίζουν και είναι αγενείς απέναντι στο αντίθετο φύλλο, ισχυρίζονται οι ειδικοί. 

Όσο πιο μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα στον δείκτη και τον παράμεσο τόσο πιο συναινετικοί είναι οι άνδρες.

Οι ερευνητές εξηγούν αυτό το φαινόμενο εξαιτίας της έκθεσης των ανδρών αυτών στην τεστοστερόνη στη διάρκεια που βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας τους (όσο πιο μακρύς ο παράμεσος τόσο πιο πολλή η τεστοστερόνη).

Η έρευνα αυτή ακολουθεί προηγούμενες που έγιναν από ψυχολόγους από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και Northumbria, που είχαν παρατηρήσει ότι όσοι άνδρες είχαν δείκτη και παράμεσο αντίστοιχου μήκους ήταν πιο πιθανό να είναι πιστοί στις γυναίκες τους. Αντίθετα, όσο πιο μακρύς ήταν ο παράμεσος τόσο πιο πιθανό ήταν να είναι άπιστοι.