Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σαμαράς: Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα (Μα καλά ναρκωτικά παίρνει;) Βίντεο

«Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα» είπε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος....
«Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση και ας μην το αναγνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι» τόνισε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε επιγραμματικά στις χθεσινές εξελίξεις, λέγοντας ότι η κίνηση της ΕΚΤ δημιουργεί ανησυχία, καθώς ο κ. Σουλτς είπε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης Ιστορίας. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ν.Δ. θα κάνει αντιπολίτευση ευθύνης και πρόσθεσε: «Δεν θα διστάσουμε ούτε να υπερψηφίσουμε κάτι σωστό ούτε να καταψηφίσουμε κάτι λάθος».

Δήλωσε ότι «Η αντιπολίτευση ευθύνης δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη» και πρόσθεσε ότι η καταστροφική αντιπολίτευση είναι αδυναμία. Τόνισε ότι «Όποιος βασίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, τελικά το μετανιώνει». «Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια τύχη» είπε και πρόσθεσε ότι η εποχή όπου ο λαϊκισμός μπορούσε να κυριαρχεί, κοροϊδεύοντας έναν ολόκληρο λαό, έχει περάσει. 

Δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης θυμίζουν τα απίστευτα σφάλματα του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου το 2010. Αναφέρθηκε στη δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών ότι παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα, τονίζοντας: «Θυμίζω στον κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα έχει πλεονάσματα».

Κάνοντας έναν απολογισμό της διακυβέρνησής του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε αναφερόμενος στις εξαγγελίες των νέων υπουργών ότι «η ανάκαμψη κινδυνεύει». Πρόσθεσε ότι όταν μία κυβέρνηση ανατρέπει ιδιωτικοποιήσεις, τότε δημιουργούνται προβλήματα εμπιστοσύνης και μπορεί να χαθούν επενδύσεις. «Ας προσέξει η κυβέρνηση να μην γκρεμίσει όσα εμείς με κόπο χτίσαμε» είπε και είπε ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει τη χώρα και την ίδια την κυβέρνηση. 

«Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση» είπε για τις επαφές των Ελλήνων αξιωματούχων στο εξωτερικό. «Είναι είτε προετοιμασία ρήξης, είτε προετοιμασία κωλοτούμπας» συμπλήρωσε. Δήλωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε διαπραγμάτευση επί δυόμισι χρόνια. «Δεν την διαφημίζαμε» τόνιζε. Η χώρα πρέπει να βρει τον δρόμο της πολύ γρήγορα, δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εγγύηση γι’ αυτό είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Τόνισε ότι το κόμμα μπορεί να έχασε τις εκλογές, αλλά δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι η Ν.Δ. θα είναι μαζί με την κυβέρνηση «στον σίγουρο δρόμο» που θα προσφέρει ανακούφιση στη χώρα. Είπε ότι θα στηρίξει την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων. «Εάν επιλέξει να πάει προς τα βράχια, θα μας βρει απέναντί της» δήλωσε, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα στηρίξει νέα ελλείμματα τα οποία ο λαός θα κληθεί να πληρώσει διπλά. Παραδέχθηκε ότι «έγιναν πολλά λάθη» και αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ. Τώρα πάνω από όλα προέχει να περιφρουρήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δήλωσε ο κ. Σαμαράς. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Πρώτον δεν έγινε ποτέ σε καμία χώρα τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Η προσαρμογή ήταν μεγάλη για δυόμισι μόλις χρόνια, αλλά ήταν αναγκαία. Το 2014 πετύχαμε να καλύψουμε όχι μόνο τις πρωτογενείς δαπάνες, αλλά και το ήμισυ των τόκων. Η νέα κυβέρνηση είπε ότι δεν θα το κάνει, άρα θα δανειστεί ξανά; Οι υποχρεώσεις της χώρας σε συνδυασμό με τα στενά χρονικά περιθώρια απαιτούν άμεσες αποφάσεις. Εμείς θα βοηθήσουμε τη χώρα ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Ό,τι μοιάζει, όμως, με νέα αρχή μπορεί να είναι επιστροφή σε παλαιότερες καταστάσεις. Αν η Ελλάδα δανειστεί από τους εταίρους, τότε είναι αναγκαστικός δανεισμός και θα συνιστά μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι έγινε ως τώρα, ούτε τι θα γίνει. Δεν προεξοφλώ τις εξελίξεις, εύχομαι να συμβούν τα καλύτερα για τη χώρα που θα είναι και η δικαίωση της δικής μας προσπάθειας. Το δεύτερο, που πετύχαμε, είναι ότι βγήκαμε στην ανάπτυξη, το τρίτο τρίμηνο του 2014 πετύχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δεν θα μπούμε σε διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι διαπιστώσεις είναι αυτές πραγματικές. Η αύξηση του κατώτερου μισθού δεν θα οδηγήσει σε αύξηση στην αγορά, μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις. Δεν πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, γιατί η Ελλάδα μπορεί να χάσει παραγωγικές επενδύσεις».

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό του αποτελέσματος σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε: «Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές, αλλά στάθηκε όρθια και δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ, υπέστη μικρή μείωση σε σχέση με το 2012. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δυόμισι χρόνια έχασε 31% της δύναμής του». Επίσης, υπερασπίστηκε την προεκλογική τακτική του λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού Σώματος ψήφισε αντιμνημονιακά». 

«Κάποιοι θέλουν να μας βάλουν σε εσωστρέφεια και έκαναν επιθέσεις και σε μένα, και κάτι τέτοιο θα δώσει χρόνο στη νέα κυβέρνηση. Η διάλυση του πολιτικού συστήματος είναι συνειδητή τους επιλογή. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους κάνουμε το χατίρι, δεν το αντέχει η χώρα και δεν θα το επιτρέψει η Ν.Δ.» υποστήριξε, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις. Τόνισε ότι την επόμενη Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της Κ.Ο. είπε ότι θα συζητηθούν ανοιχτά όλα τα τελευταία γεγονότα. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ, νέος γραμματέας του κόμματος εξελέγη ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
'The New Daily Mail''