Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αν πονάτε… φωνάξτε και κλάψτε

Το κλάμα που συνοδεύει το αίσθημα πόνου είναι ένα φυσιολογικό και όχι εύκολα ελέγξιμο ένστικτο και κάποιοι ερευνητές πιστεύουν, ότι έχουν βρει ...το λόγο για τον οποίο κλαίμε και φωνάζουμε, όταν πονάμε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει γιατί μας βοηθά να αντέξουμε τον πόνο.

Η προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε τις κραυγές πόνου, όταν υποφέρουμε, «μπλέκονται» με τα σήματα πόνου που «ταξιδεύουν» προς τον εγκέφαλο από την πηγή του πόνου, εξηγούν οι ερευνητές.

Προηγούμενες έρευνες βιολόγων, ανέφεραν ότι ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να φωνάζει αυθόρμητα όταν πονάει, έτσι ώστε να προειδοποιεί τους άλλους για τον κίνδυνο.

Όμως, η νέα αυτή έρευνα επισημαίνει, ότι στην πραγματικότητα μπορεί να αντιδρούμε με αυτόν τον τρόπο, για να αποσπάσουμε τον εαυτό μας από το αίσθημα του πόνου.

Ακόμη, οι ερευνητές από το τμήμα Ψυχολογίας και Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης αναφέρουν ότι οι εκφράσεις του πόνου είναι παρόμοιες ανεξάρτητα από τη μητρική γλώσσα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Pain.