Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

5 αντικείμενα που πρέπει να εξαφανίσετε αν έχετε μικρό παιδί

Τα μικρά παιδιά όταν διαφύγουν της προσοχής μας μπορεί να κάνουν πράγματα τα οποία να έχουν αντίκτυπο στην υγεία τους.

Όπως για παράδειγμα.... να καταπιούν ένα μικροσκοπικό αντικείμενο που δεν πάει το μυαλό σας κι υπάρχει μπροστά τους σε κάποιο σημείου του σπιτιού. Γι' αυτό λένε οι ειδικοί ότι αν οι γονείς έχουν μικρά παιδιά καλό είναι να εξαφανίζουν ό,τι μικρό αντικείμενο μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους και να το καταπιούν κατά λάθος.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα 5 αντικείμενα που καλό είναι να μαζέψετε από το σπίτι ή να τα βάλετε σε μέρος που να μην μπορεί να τα βρει το αγγελούδι σας.

• Μικροσκοπικές μπαταρίες. Αυτές μπαίνουν σε παιχνίδια και σε τηλεκοντρόλ. Γυαλίζουν, είναι πολύ μικρές και τα παιδιά συνηθίζουν να τις βάζουν στο στόμα τους.

• Μαγνητάκια. Βρίσκονται σε παιχνίδια ή ακόμη και στο ψυγείο. Μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά.

• Χάπια. Εξαφανίστε τα στο φαρμακείο του σπιτιού σας όπου το παιδί δεν έχει πρόσβαση.

• Βελόνες και καρφίτσες. Δεν φαίνονται με το μάτι των μεγάλων κάποιες φορές, ενώ αντιθέτως φαίνονται με το μάτι των παιδιών!

• Τρίχες. Όταν έχετε μικρό παιδί θα πρέπει να είστε με την ηλεκτρική σκούπα μονίμως ανοιχτή. Αν καταπιεί πολλές μαζί μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα στο στομάχι.