Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Η Ρωσία θα απαιτήσει 3-4 τρις ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από Γερμανία

Η Κάτω Βουλή του Ρωσικού Κοινοβουλίου θα συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία θα κάνει νέο υπολογισμό για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην ΕΣΣΔ στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.... Προηγουμένως στον Ρωσικό τύπο είχε εμφανιστεί η πληροφορία ότι η Ρωσία θα απαιτήσει από τη Γερμανία αποζημιώσεις, οι οποίες μπορεί να φτάσουν περίπου τα 3-4 τρις. ευρώ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στη RBTH ένας από τους εμπνευστές της ιδέας, το μέλος του κόμματος LDPR (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας), Μιχαήλ Ντεγκταριόφ, «το αν θα απαιτηθούν αποζημιώσεις ή όχι, θα το αποφασίσουν ο αρχηγός της χώρας και το υπουργείο Εξωτερικών», ενώ από την πλευρά τους, οι βουλευτές θέλουν να κάνουν μια αληθινή εκτίμηση των καταστροφών, την οποία -όπως υποστηρίζουν- δεν έχει πραγματοποιήσει κανείς έως τώρα. Στην ερώτηση της RBTH, τι ήταν αυτό που ώθησε τους βουλευτές να θυμηθούν ύστερα από 70 χρόνια την «οφειλή» της Γερμανίας προς τη Ρωσία, ο Ντεγκταριόφ ανέφερε πως «τίποτε δεν έχει ξεχαστεί» (σ.σ. από τις θυσίες του ρωσικού λαού), και ότι η νέα γενιά των ρώσων πολιτικών «έχει εντελώς διαφορετικές αξίες».

Είναι γεγονός, ότι σύμφωνα με τη Συμφωνία της Γιάλτας, η Σοβιετική Ένωση είχε λάβει επανορθώσεις από τη Γερμανία «και αυτό το γνωρίζει ο κάθε μαθητής σχολείου», υπενθυμίζει ο επικεφαλής του Ιδρύματος αποτελεσματικής πολιτικής, Γκλεμπ Παβλόφσκι. Επρόκειτο για παραδόσεις σε είδος, και όχι χρηματικές, και αυτές συλλέγονταν από τα κατοχικά στρατεύματα όχι μόνο στη σοβιετική ζώνη, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής κατοχής, ανέφερε στη RBTH ο πολιτικός επιστήμων.

Διαφωνίες

Η σύσταση τώρα μιας ομάδας εργασίας με σκοπό να υποχρεωθεί η Γερμανία να πληρώσει αποζημιώσεις, είναι μια απολύτως ανεύθυνη πρωτοβουλία η οποία προέρχεται από βουλευτές που στερούνται επαγγελματισμού, σχολιάζει ο Παβλόφσκι. Και δηλώνει σίγουρος ότι την πρωτοβουλία αυτή δεν πρόκειται να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Πλέον όμως, αυτή θα χρησιμοποιηθεί ευχαρίστως από τη ρωσοφοβική προπαγάνδα σε όλο τον κόσμο, θεωρεί ο Παβλόφσκι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτό θα παρουσιάσει τη Ρωσία ως ανεύθυνη, παρά το ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για προσωπική ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων».

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν άλλοι συνομιλητές της RBTH, αυτή η «ανόητη» ιδέα «επίδειξης του λογαριασμού» στη Γερμανία, δεν προέκυψε έτσι απλά. Με τη συνδρομή τέτοιων «ανεύθυνων» το Κρεμλίνο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εξωτερική πολιτική κάποιων κρατών
Πηγή: gr.rbth.com