Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

1.500.000 ευρώ κόστισε η Τράπεζα Θεμάτων

Σχεδόν 1.500.000 ευρώ ήταν η δαπάνη για την «Τράπεζα Θεμάτων» που πλέον καταργείται αφού στις προαγωγικές εξετάσεις τόσο της Α όσο και της Β Λυκείου τα θέματα θα επιλέγονται.... αποκλειστικά από τους διδάσκοντες. 

H Τράπεζα Θεμάτων θα χρησιμοποιείται πλέον συμβουλευτικά από τους εκπαιδευτικούς, που σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέγει θέματα από αυτήν χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος. Άλλωστε και στα διαγωνίσματα τετραμήνου πολλοί εκπαιδευτικοί αντλούσαν

θέματα από την Τράπεζα. 

Στην Α Λυκείου το σύνολο των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα φθάνουν τα 3986 (14 μαθήματα) ενώ στην Α ΕΠΑΛ τα 1.354 (10 μαθήματα). Στη Β τάξη ο αριθμός τους είναι 3.979 (20 μαθήματα) και στην αντίστοιχη τάξη των ΕΠΑΛ 880 (9 μαθήματα). 

Το ποσό του 1.491.294 ευρώ επιμερίστηκε σε δυο φορείς προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των 4 υποέργων. Στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δόθηκε το ποσό του 1.190.902 ευρώ ενώ στο ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ το ποσό των 300.392 ευρώ.

Η Τράπεζα Θεμάτων σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προαγωγής είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί τόσο το ποσοστό των μαθητών που παραπέμφθηκαν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου όσο και αυτό των μαθητών που απορρίφθηκαν και επανέλαβαν την Α Λυκείου.