Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Focus: «Χριστέ μου, οι Έλληνες το έκαναν»!

«Χριστέ μου, το έκαναν όντως!», ξεκινάει η δημοσιογράφος Antonia Schäfer και συνεχίζει: «Οι Έλληνες ψήφισαν ένα αριστερό κόμμα και έφεραν .....έτσι το φάντασμα του τρόμου στην Ευρώπη. Αν κάνει κανείς όμως ένα βήμα πίσω θα παρατηρήσει ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών Αλέξης Τσίπρας, κανονικά είναι ο μεγάλος χαμένος. Ο Τσίπρας ξεκίνησε με υποσχέσεις την πολιτική του εκστρατεία, τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει σε καμία περίπτωση και κάποια στιγμή θα το καταλάβουν αυτό και οι ψηφοφόροι του.

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τις συντάξεις, ότι θέλει ταμείο υγείας για όλους και φυσικά κυρίως πως θα ζητήσει το κούρεμα του χρέους. Τις υποσχέσεις αυτές τις έκανε όμως χωρίς τους Ευρωπαίους δανειστές. Οι δανειστές δεν θα συνεχίσουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην οικονομικά εξασθενημένη χώρα χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Ο απολογισμός των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι ήδη σχεδόν ανεπαρκής. Εάν ο Τσίπρας κάνει κι’ άλλο πίσω όσον αφορά στα μέτρα, τότε οι δανειστές θα το σκεφτούν πολύ καλά να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος ‘μετάδοσης’ σε περίπτωση του Grexit είναι χαμηλός. Αυτοί που θα υπέφεραν όμως σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν η Ελλάδα και ο ελληνικός πληθυσμός και εν τέλει ο ίδιος ο Τσίπρας. Τότε οι Έλληνες θα αφήσουν τον Τσίπρα τόσο γρήγορα όπως εκείνος τους έδωσε μεγάλες υποσχέσεις.»