Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οικονομική βοήθεια από την Ιαπωνία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προειδοποίησε σήμερα ότι ο κόσμος θα υποστεί «αμέτρητες απώλειες» εάν η τρομοκρατία εξαπλωθεί στη... Μέση Ανατολή και υποσχέθηκε ότι το Τόκιο θα προσφέρει μη στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στις χώρες που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

«Εάν επιτρέψουμε στην τρομοκρατία ή στα όπλα μαζικής καταστροφής να εξαπλωθούν σε αυτήν την περιοχή, οι απώλειες που θα υποστεί η διεθνής κοινότητα θα είναι αμέτρητες», τόνισε ο Άμπε από το Κάιρο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες της Ιαπωνίας για το θέμα αυτό, είπε ότι η χώρα του θα στηρίξει οικονομικά τις χώρες που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η οργάνωση αυτή ελέγχει μεγάλο μέρος του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας, έχει ανακηρύξει ένα «χαλιφάτο» στις περιοχές αυτές και θέλει να ξανασχεδιάσει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, μιας περιοχής ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ιαπωνίας.

Επιπροσθέτως, ο Άμπε είπε ότι το Τόκιο σκοπεύει να βοηθήσει τις χώρες της Μέσης Ανατολής με το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που θα αφορά τομείς όπως οι υποδομές και η αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων και όχι στρατιωτική βοήθεια.