Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Είχαν ρημάξει σπίτια ηλικιωμένων στη Μυτιλήνη

Έξι περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια στην πόλη της Μυτιλήνης εξιχνιάστηκαν, χθες το βράδυ, μετά από μεθοδική έρευνα της... Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ συνελήφθη επίσης η 40χρονη μητέρα του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου διμήνου, ο 17χρονος από κοινού με τον 35χρονο, είχαν διαπράξει έξι τουλάχιστον κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Μυτιλήνης, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας άνω των 39.000 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας πρωινές ώρες συνήθως, αφού πρώτα εντόπιζαν οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους, εισέρχονταν σε αυτές, είτε από ανασφάλιστες εισόδους, είτε παραβιάζοντας αυτές και αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, το οποίο όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει χθες το πρωί, από οικία ηλικιωμένης στη Μυτιλήνη και αφού κατασχέθηκε παραδόθηκε στην κάτοχό του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες – συναφείς πράξεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.