Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι αλλάζει φέτος για τα «μπλοκάκια» και πόσο φόρο θα πληρώσουν

Νέο φορολογικό καθεστώς ισχύει φέτος για τους αμειβόμενους με «μπλοκάκια», οι οποίοι εισπράττουν ταυτόχρονα και μισθούς.

Οι αμοιβές που εισέπραξαν το 2014... οι απασχολούμενοι υπό το ιδιότυπο καθεστώς της εξαρτημένης εργασίας με «μπλοκάκι» θα φορολογηθούν φέτος, κανονικά ως εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με 26% από το πρώτο ευρώ κι όχι με την κλίμακα φορολογίας των εισοδημάτων από μισθούς, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ, όπως γράφει το http://www.money-money.gr/

Από την άλλη πλευρά, ως μισθωτοί και με συντελεστή που ξεκινάει από 22% φορολογούνται τα εισοδήματα για φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μπλοκάκια (χωρίς να έχουν ταυτόχρονα και μισθό), εφόσον έχουν μέχρι τρεις εργοδότες ή εφόσον το 75% των εσόδων τους προέρχεται από έναν εργοδότη. Εφόσον, όμως έχουν και εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες τότε τα έσοδα με μπλοκάκι φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ.