Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στη Νίκαια έψαχναν 712 ψηφοφόρους…ηλικίας 115 ετών και στην Αγία Ρουμέλη, «έφαχναν» κόσμο για να μην πάνε…χαμένες οι κάλπες

Τα απίστευτα και όμως αληθινά των εκλογών του 2015.

Μέχρι τη μία το μεσημέρι, στο... 316 εκλογικό τμήμα της Νίκαιας έχουν ψηφίσει μόλις οι 28 από τους 712 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο!

Όπως ανέφερε στο Mega η δικαστική αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος, Αφροδίτη Μακρή, είναι μόνη της μπροστά σε μία άδεια σχεδόν κάλπη. 


Η εξήγηση που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών είναι απίστευτη.

Το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αυτού του εκλογικού κέντρου είναι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, γεννηθείς από το 1900 ως το 1903. Εγγράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους το 1922. Από τότε, οι περισσότεροι έχουν φύγει από τη ζωή ή έχουν πάει σε άλλους δήμους.

Όμως δεν διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν μέχρι τα 116 χρόνια, οπότε μπορούν και να ψηφίσουν…

Στην Αγία Ρουμέλη των Χανίων, μπορεί η δικαστική αντιπρόσωπος μετά από δυο επιτυχημένες προσπάθειες να έφτασε τελικά με super puma, δυστυχώς όμως η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς… τους ψηφοφόρους!

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νότια, με τους νοτιάδες και τη βροχή είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατη για τους εκλογείς, τη μετάβαση στην Αγία Ρουμελή ακτοπλοϊκώς.

Έτσι ο μοναδικός τρόπος για να ψηφίσει κάποιος στην Αγία Ρουμέλη είναι να διασχίσει το μονοπάτι από Αη Γιάννη προς Αγία Ρουμέλη, περίπου 20χλμ για το οποίο χρειάζεται γύρω στις 2-2,30 ώρες και αυτό κάτω από βροχή και αέρα.

Περίπου 110 άτομα από τα 129 δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν, είτε γιατί κάποιοι έχοντας πάει τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιστρέψουν στα σπίτια τους είτε γιατί κάποιοι διαμένουν σε άλλες περιοχές.

Το γεγονός βέβαια ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές ώστε να μην μένει αποκλεισμένη η Αγία Ρουμέλη από τον … υπόλοιπο κόσμο, κάθε φορά που ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, μόνο ντροπή και αγανάκτιση προκαλεί.

Και αυτό, γιατί το πρόβλημα είναι στην προσέγγιση των ακτοπλοϊκών μέσων σε μια υποτυπώδη προβλήτα και η απουσία δρόμου.

Το μήνυμα ενός αναγνώστη του Flashnews,gr που υπογράφει ως «Ένας Αγιορουμελιώτης», τα λέει όλα.


«Η κάλπη πήγε με super puma, εμείς;»

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το καλοκαίρι οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης απείχαν από την κάλπη ζητώντας τα αυτονόητα (δρόμο ή λιμάνι) για τη σύνδεση του χωριού μας με τον έξω κόσμο ! Τώρα απέχουν άθελα τους λόγω καιρού προς απόδειξη των προβλημάτων που τους ταλανίζουν τόσα χρόνια. Από τη Δευτέρα δεν έχει πάει καράβι στην Αγία Ρουμέλη και με τα δεδομένα της ΕΜΥ ούτε και όλη την επόμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι εκεί κάνουν τον σταυρό τους μη συμβεί κάτι σοβαρότερο από τις εκλογές για να τους βγάλουν στην τηλεόραση !!!»