Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κουρουμπλής: «Επιστροφή» στο υπουργείο Υγείας έπειτα από 21 χρόνια

Τρία πρόσωπα που θεωρούνται πολύ καλοί γνώστες των θεμάτων υγείας, περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης τοποθετήθηκαν στο υπουργείο Υγείας... Υπουργός Υγείας είναι ο 64χρονος δικηγόρος και «ηγέτης» στο κίνημα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στις θέσεις των δύο αναπληρωτών υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τοποθετήθηκαν αντιστοίχως ο μικροβιολόγος, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στο Ρέθυμνο Κρήτης κ. Ανδρέας Ξάνθος και ο νομικός κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Οι ανασφάλιστοι, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, η αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, οι γιατροί και η σχέση τους με το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ, η ενίσχυση του ΕΟΦ και του ΙΦΕΤ και η ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αποτελούν τα μείζονα θέματα του χώρου της υγείας κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, που χρήζουν άμεσης επέμβασης, και τα οποία θα κληθούν να διαχειριστούν άμεσα τα τρία στελέχη του στην Αριστοτέλους.

Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τρίτης, όπου ανακοίνωσε και την υπουργοποίησή του, είπε ότι σκοπεύει να καλέσει όλους τους προκατόχους του για μια ευρεία συζήτηση επάνω στα θέματα του υπουργείου.

Παν. Κουρουμπλής:«Επιστροφή» στο υπουργείο Υγείας μετά από 21 χρόνια

Ο νέος υπουργός Υγείας επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, καθώς έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας επί υπουργίας Γείτονα κατά την περίοδο 1993-1996 δίνοντας έμφαση στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας. Στην ηλικία των 10 χρόνων έχασε το φως από έκρηξη χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β Παγκοσμίου πολέμου. Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη.

Είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την αναμέτρηση εξελέγη τρίτος στη Β΄ Αθηνών.

Ορμώμενος εξ Αιτωλοακαρνανίας – από τον Αστακό- είναι και αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα αναλάβει τον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά τη «μεταφορά» του από το υπουργείο Εργασίας, κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Ο 57χρονος αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι νομικός, πολιτικός επιστήμονας και διδάκτορας νομικής στις εργασιακές σχέσεις. Ήταν αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ τη δεκαετία 2000 – 2010.

Την τριανδρία της Αριστοτέλους συμπληρώνει ο Κρητικός γιατρός κ. Ανδρέας Ξάνθος, μάχιμος συνδικαλιστής του Ρεθύμνου επί σειρά ετών και βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνιο του 2012.

Επίσης, έχει διατελέσει Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ. Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.