Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συνελήφθη 14χρονος ύποπτος τρομοκράτης στην Αυστρία

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε για δεύτερη φορά έναν 14χρονο, ο οποίος θεωρείται... ύποπτος ότι ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση, ότι σχεδίαζε... να ταξιδέψει στη Συρία κι ότι αναζητούσε τρόπους για να κατασκευάσει βόμβες, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο έφηβος από την Κάτω Αυστρία είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, αλλά έπειτα από μερικές μέρες είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να παρουσιάζεται στις αρχές. Όταν η μητέρα του τον δήλωσε ως αγνοούμενο αυτή την εβδομάδα, οι αρχές εξέδωσαν νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Σύμφωνα με τις αρχές, το αγόρι είχε εκφράσει τη συμπάθειά του προς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) που δρουν στη Συρία και το Ιράκ κι αναζητούσε στο Ίντερνετ τρόπους κατασκευής βομβών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 14χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι τουρκικής καταγωγής, σήμερα στη Βιέννη μαζί με έναν 12χρονο ο οποίος θα παραδοθεί στους γονείς του καθώς εις βάρος του δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, είπε ο εκπρόσωπος της.

Περίπου 170 άτομα έχουν φύγει από την Αυστρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, και κάποια εξ αυτών έχουν σκοτωθεί. Την περασμένη εβδομάδα, οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν δύο έφηβες όταν επιχείρησαν να μεταβούν στη Συρία για να παντρευτούν τζιχαντιστές του ΙΚ. Τα κορίτσια έχουν έκτοτε αφεθεί ελεύθερα. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε η ανησυχία για σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη