Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε ποια ηλικία είναι καλύτερο το σεξ;

Σύμφωνα με την Tracey Cox, διάσημη σεξολόγο, σε κάθε δεκαετία υπάρχουν τα καλά και τα άσχημα, και κυρίως....
ο τρόπος να αντιμετωπιστεί η κακή πλευρά της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Πώς είναι το σεξ σε κάθε ηλικία;

Στο τέλος της εφηβείας
Υπέρ: Είναι όλα πρωτόγνωρα, οι ορμόνες κάνουν... πάρτι και όλα βιώνονται με ένταση και ενθουσιασμό.
Κατά: Πολλές γυναίκες αισθάνονται απογοητευμένες από την πρώτη τους φορά, εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών που έχουν εξαιτίας του περίγυρού τους.

Στα 20
Υπέρ: Κάποιος που δεν έχει σχέση απολαμβάνει την προσμονή και το καινούργιο που προσφέρει ένας νέος ερωτικός παρτενέρ. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των τυχερών, που έχουν βρει στο πρόσωπο του συντρόφου τους τον άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον τομέα.
Κατά: Σε αυτήν την ηλικία οι άνθρωποι επιζητούν κυρίως την απόλαυση, με αποτέλεσμα να κάνουν περιστασιακό σεξ, ενδεχομένως με κάποιον που δεν ξέρουν και δεν έχουν ιδιαίτερη διάθεση για να τον γνωρίσουν κιόλας.

Στα 30
Υπέρ: Είναι η περίοδος του βολέματος και των παιδιών. Κάποιες γυναίκες δηλώνουν ότι η καλύτερη σεξουαλική περίοδός τους είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Κατά: Η απόκτηση παιδιών αλλάζει τις προτεραιότητες και κάποια ζευγάρια κάνουν σχεδόν απρόθυμα σεξ τα πρώτα χρόνια της έλευσης του νέου μέλους της οικογένειας.

Στα 40
Υπέρ: Τα παιδιά απαιτούν λιγότερο χρόνο, κάτι που είναι καλό. Σε αυτήν την ηλικία κάποια ζευγάρια ανακαλύπτουν ξανά το σeξ και έχουν πιο συχνές επαφές, κάνοντας προσπάθεια να σώσουν αυτό το κομμάτι της σχέσης τους. Επίσης, οι 40άρηδες νιώθουν πιο σίγουροι και είναι πιο πιθανό να μιλήσουν με τον/τη σύντροφό τους για το τι ακριβώς θέλουν και τι όχι στο κρεβάτι.
Κατά: Πάνω από τους μισούς άνδρες ηλικίας 40-70 ετών βιώνουν σε κάποιο βαθμό στυτική δυσλειτουργία. Για τους άνδρες αυτό είναι πρόβλημα, για τις γυναίκες ίσως να είναι καλό, καθώς δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα προκαταρκτικά.

Στα 50
Υπέρ: Σε αυτήν την ηλικία έχουμε –λογικά– βρει τον κατάλληλο παρτενέρ και έχουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση στο θέμα. Το 42% των ζευγαριών ηλικίας 45-55 ετών που είναι παντρεμένα για μία δεκαετία ή περισσότερο, έχουν σeξουαλική δραστηριότητα μία φορά την εβδομάδα. Η συχνότητα και το ποσοστό ευχαρίστησης εξαρτάται από το πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος με τον/τη σύντροφό του.
Κατά: Η εμμηνόπαυση είναι δύσκολη περίοδος για πολλές γυναίκες. Η χαμηλή τεστοστερόνη σημαίνει απώλεια της επιθυμίας και αύξηση βάρους, μεταξύ άλλων. Κάποιες γυναίκες χάνουν εντελώς το ενδιαφέρον τους για το σeξ, άλλες αποκτούν διαφορετικές προτιμήσεις.

Στα 60
Υπέρ: Αρκετοί ηλικιωμένοι θεωρούν ότι η σeξουαλική δραστηριότητα σε αυτήν την ηλικία είναι καλύτερη από ποτέ.
Κατά: Τα προβλήματα υγείας μπορεί να αποτελέσουν εμπόδια, αλλά αν μπορεί κάποιος να κάνει χιούμορ για τον τρόπο που μεγαλώνει ο ίδιος αλλά και ο/η σύντροφός του, ίσως μπορεί να τα ξεπεράσει.

Από τα 70 και πάνω
Υπέρ: Έρευνες δείχνουν ότι πολλά άτομα άνω των 70 χαρακτηρίζουν τη σeξουαλική ζωή τους «πολύ ικανοποιητική». H κορύφωση δεν είναι όπως ήταν, αλλά το σeξ είναι αργό, αισθησιακό και με τρυφερότητα.
Κατά: Για όσους παραμένουν δραστήριοι σε αυτήν την ηλικία, δεν υπάρχουν αρνητικά.
Πηγή: E-Radio.gr