Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μάστιγα το trafficking στην Κροατία

Πάνω από 100 άτομα, κυρίως γυναίκες, έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων (trafficking) στην Κροατία σε μια δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Συγκεκριμένα, από το 2002 ...έως το 2012 καταγράφηκαν 116 θύματα του trafficking στην Κροατία, με την περίοδο από το 2007 έως το 2011 να παρατηρείται έξαρση του φαινομένου.

Τα περισσότερα θύματα είναι Κροάτες ή πολίτες από τη γειτονική Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κυρίως μικρά κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας από 11-30 ετών.

Εκτός της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ως χώρες προέλευσης των θυμάτων έχουν επίσης καταγραφεί το Καμερούν, το Μαρόκο, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, ο Μόλδοβας, η Ρουμανία, η Σερβία και η Ουκρανία.

Στην Κροατία, η τιμωρία, για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις trafficking, είναι φυλάκιση από ένα έως δέκα χρόνια κι εάν το θύμα είναι παιδί από τρία έως 15 χρόνια.