Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έρχεται Mega Deal στα supermarkets

Εξαγορά βόμβα στο χώρο του λιανικού εμπορίου που θα αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα super market.... Σκλαβενίτης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του ελέγχου της Βερόπουλος. Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση καταλήξει θετικά αναμένεται να δημιουργηθεί ένας κολοσσός στο χώρο του λιανεμπορίου με τζίρο της τάξεως των 2 δις Ευρώ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν μετά από παραίνεση των πιστωτριών τραπεζών και ειδικά των πιστωτών της Βερόπουλος η οποία το 2013 βρέθηκε με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προέβη σε ρυθμίσεις ενώ στις οικονομικές της καταστάσεις των συνολικό ύψος των οφειλών προς τα ταμεία διαμορφώνεται σε περισσότερα από 13 εκ Ευρώ. Ταυτόχρονα δεν πληροί τους όρους των δανείων που έχει λάβει γεγονός που επισημαίνουν και οι ορκωτοί ελεγκτές ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει ζημιογόνα αποτελέσματα της τάξεως των 2 εκ Ευρώ τα οποία θα είχε εκτιναχθεί σε περίπου 20 εκ Ευρώ αν είχαν εφαρμοστεί οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών.

Την ίδια στιγμή η Σκλαβενίτης εμφανίζει κερδοφόρα αποτελέσματα και διανέμει μερίσματα στους μετόχους της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε ένα σύνθετο deal το οποίο θα προβλέπει αύξηση κεφαλαίου στη Βερόπουλος με συμμετοχή της Σκλαβενίτης και στη συνέχεια συγχώνευση των δύο εταιριών ώστε οι μέτοχοι της Βερόπουλος να αποκτήσουν μειοψηφικό πακέτο στη Σκλαβενίτης. Ταυτόχρονα σε επόμενο στάδιο εξετάζεται και η εισαγωγή της νέας εταιρίας στο Χρηματιστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκλαβενίτης έχει 110 καταστήματα στην Αθήνα και κανένα στην επαρχία ενώ έχει προγραμματίσει να ανοίξει το πρώτο κατάστημα εκτός Αθηνών στην Κόρινθο το 2015. Ο όμιλος Βερόπουλος έχει 220 καταστήματα. Τα 91 από αυτά βρίσκονται στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής και τα 129 σε 47 επαρχιακές πόλεις. Η σύνθεση του δικτύου της Βερόπουλος διευκολύνει την παρουσία των δύο σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα.