Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η Ρένα Δούρου δεν είναι η πρώτη που δεν θα δώσει θρησκευτικό όρκο -Ποιος το έκανε ήδη και ποιοι άλλοι θα ορκιστούν στην τιμή τους

Οπως γράφτηκε και χθες η Ρένα Δούρου δεν θέλει να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο. Ετσι, η νέα περιφερειάρχης Αττικής θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο, παρόντος... βέβαια του μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα. 

Ομως, δεν θα είναι η μόνη που θα δώσει πολιτικό όρκο, ούτε και η πρώτη περιφερειάρχης που έκανε κάτι τέτοιο.

Την αρχή έκανε ο επίσης Συριζαίος, νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλατσιάτος, ο οποίος ορκίστηκε στις αρχές Αυγούστου.
 

Επίσης, στην περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», εκτός από την Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Οπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι δεν δώσουν θρησκευτικό όρκο, θα ορκιστούν ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου…».

Η ορκωμοσία ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 27 Αυγούστου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Ανω Λιοσίων, στις 19.00.