Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αναζητού οι Κινέζοι

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Επαρχίας Guangdong της Κίνας, και με τον επικεφαλής τη αποστολής τον ...Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Luo Jun είχε σήμερα στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Στέφανος Ησαΐας και στελέχη της Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων του οργανισμού.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το επενδυτικό περιβάλλον και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται, στοιχεία αναφορικά με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, οι υπηρεσίες του Enterprise Greece, καθώς και κλάδος του τουρισμού και των ακινήτων και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει.

Ειδικότερα συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες από τον κλάδο του τουρισμού κυρίως σε ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και γήπεδα γκολφ, τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, το χαρτοφυλάκιο τουριστικών επενδυτικών έργων που διατηρεί το Enterprise Greece, το Fast Track, το ευνοϊκό καθεστώς χορήγησης αδειών διαμονής σε κατόχους ακινήτων καθώς και το εργασιακό και φορολογικό πλαίσιο.

Αναφορά έγινε τέλος στην αποστολή η οποία αποφασίστηκε ότι θα διοργανωθεί από το Enterprise Greece στο Guangdong, ενώ παράλληλα ο κ. Luo Jun εξέφρασε την πρόθεση του να επιστρέψει στην Ελλάδα με πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή, ώστε να διερευνηθούν και περεταίρω οι επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας στη χώρα. Σημειώνεται ότι η Επαρχία Guangdong είναι η πιο πολυπληθής Επαρχία της Κίνας, με πληθυσμό 106 εκατομμυρίων.