Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παρών στην ορκωμοσία του Κατσιφάρα ο Παπανδρέου

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του περιφερειάρχη ....Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή θητεία, δύναμη, αλλά και κουράγιο τόσο στον κ. Κατσιφάρα όσο και στους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι μία μέρα ελπίδας, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκινάει μία νέα θητεία. Όσον αφορά το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι η αυτοδιοίκηση να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη», προσθέτοντας πως «είναι βασικός μοχλός για την αλλαγή του κράτους».

«Αυτή η δεύτερη θητεία μας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα κριθεί επιτυχημένη μόνο αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε ανισότητες και να λειάνουμε αδικίες. Θα κριθεί επιτυχημένη στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Και στο πεδίο αυτό θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Την τελετή της ορκωμοσίας για τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους νέους αντιπεριφερειάρχες, Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, καθώς και για τους 51 περιφερειακούς συμβούλους, τέλεσε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν επίσης ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε δύο από τα μεγαλύτερα έργα που, όπως είπε, βαίνουν πλέον σε φάση ολοκλήρωσης, δηλαδή την Ολυμπία και την Ιόνια Οδό, δυο έργα που, όπως τόνισε, θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και τις προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι μέσα στους επόμενους 16 μήνες, να έχουν παραδοθεί στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.

«Στο πολύ κοντινό μέλλον η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ολοκληρωμένο το δίκτυο των βασικών της υποδομών και με πόρους από τη νέα προγραμματική περίοδο, θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τα βήματα της προς τον στόχο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού της μοντέλου», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε ότι «αυτά θα σημάνουν δουλειές για τους νέους ανθρώπους, αντικείμενο για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον νέο επιστήμονα, καθώς και πλεονεκτήματα που θα διατρέχουν το σύνολο της κοινωνίας».