Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο Πάπας ενέκρινε τη μεταρρύθμιση της τράπεζας του Βατικανού

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε τη μεταρρύθμιση της τράπεζας του Βατικανού Ior (Ινστιτούτου Θρησκευτικών Έργων), σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγίας Έδρας. ...

«Το Ior θα συνεχίσει να προσφέρει εξειδικευμένες χρηματιστικές υπηρεσίες στην Καθολική Εκκλησία σε όλο τον κόσμο» αναφέρει το γραφείο Τύπου του Βατικανού, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με τη μελλοντική μορφή και λειτουργία του Ior.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «η σημερινή απόφαση εθεωρείτο κάθε άλλο παρά βέβαιη, αφού ο ίδιος ο Φραγκίσκος» είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αποφασιστεί «η οριστική διακοπή της λειτουργίας του Ior».

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο ρόλος και η δομή του τραπεζικού αυτού οργανισμού είναι αντικείμενο έρευνας και μελέτης μιας ειδικής επιτροπής καρδιναλίων η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Ποντίφικα. Τους περασμένους μήνες ο διεθνής Τύπος είχε κάνει επανειλημμένα αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στο Ior, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι που συνδέονται με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.