Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συσπειρώνεται η ακροδεξιά ενόψει ευρωεκλογών

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις ενόψει των ευρωεκλογών ανακοίνωσαν σήμερα από τη Βιέννη οι οργανώσεις των νεολαιών τεσσάρων ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας ....
(FPÖ) Ούντο Λάντμπαουερ, ο Γάλλος Ζιλιέν Ροσεντί του Εθνικού Μετώπου (FN), ο Βέλγος Τομ φαν Γκρίκεν του Vlaams Belang και ο Σουηδός Δημοκράτης Γκούσταφ Κάσελστραντ δεν διευκρίνισαν τη μορφή που ενδέχεται να λάβει η συνεργασία τους με την ονομασία YEAH (Young European Alliance for Hope - Νέα ευρωπαϊκή συμμαχία για την ελπίδα).

Η YEAH αντιτίθεται στο «συγκεντρωτικό» όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιθυμεί να εργαστεί προς μια «Ευρώπη των κομμάτων».

«Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή οργάνωση, όμως έχουμε σοβαρά ερωτήματα για την τρέχουσα μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο φαν Γκρίκεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Για εμάς η Ευρώπη είναι ένας πολιτισμός που βασίζεται στα κράτη. Αν αρνηθούμε αυτούς τους πολιτισμούς, την ταυτότητά τους και την κυριαρχία τους, αρνούμαστε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ροσεντί, που επιθυμεί η YEAH να εξελιχθεί σε ένα φόρουμ ανταλλαγής ιδεών.

Πέρα από τις ευρωεκλογές, οι νεολαίες των κομμάτων που δημιούργησαν τη YEAH θέλουν να «οργανώσουμε κοινά συνέδρια των οργανώσεων νεολαίας» και κυρίως ένα κοινό θερινό πανεπιστήμιο, σημείωσε ο φαν Γκρίκεν.

Ήδη έχει γίνει πρόσκληση να παραστούν τα στελέχη των νεολαίων αυτών την 1η Μαΐου στη διαδήλωση του Εθνικού Μετώπου που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και είναι αφιερωμένη στην Ιωάννα της Λωραίνης.

«Η μαζική μετανάστευση» και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους της ΕΕ παρουσιάστηκαν ως τα βασικά σημεία δράσης της ένωσης.

Η ομάδα αυτή, που δημιουργήθηκε έπειτα από μια σειρά συζητήσεων που ξεκίνησαν το 2012, ελπίζει να επεκταθεί και σε άλλα κόμματα με την ίδια βάση «εμπιστοσύνης».