Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Το νέο «φιντανάκι» του Ολυμπιακού

Τον τελευταίο καιρό ο Μίτσελ, μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, δοκιμάζει πολλούς νεαρούς παίκτες στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Μετά το Βέργο, που πήρε την ευκαιρία του στο ...Champions League και το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε την ευκαιρία, στους Σάλιακα και Βούρο, στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρώτος στους «Ζωσιμάδες» έδειξε να αρπάζει την ευκαιρία από τα… μαλλιά όπου ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τον κράτησε στον αγωνιστικό χώρο για 90 λεπτά.

Η αρχή…

Ο Μάνος Σάλιακας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Εργοτέλη, όπου αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής των Κρητικών. Εκεί διέπρεπε, με όλους τους προπονητές που είχε να τον επιβραβεύουν με τις εμφανίσεις που έκανε.

Η συνέχεια και οι Εθνικές ομάδες…

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τις Κ-17 και Κ-20 των «κίτρινων» είχε προξενήσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων και είχε κλήσεις στις μικρές Εθνικές ομάδες. Ο γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1996 (ακόμα δεν είναι 18 ετών) δεν είχε συμβόλαιο με την επαγγελματική ομάδα του Εργοτέλη, αλλά πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2012 προετοιμασία με τους Κρητικούς χωρίς να υπογράψει.

Ο Ολυμπιακός…

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είχε εμφανιστεί από το καλοκαίρι του 2012 ωστόσο η μεταγραφή του νεαρού ποδοσφαιριστή στους Πειραιώτες έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Εισήγηση για την απόκτηση του Κρητικού μεσοεπιθετικού ήταν αυτή του τεχνικού διευθυντή των σχολών ποδοσφαίρου και σκάουτ του Ολυμπιακού, Γιώργου Αμανατίδη, και του διευθυντή της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας, Μπερντ Στορκ. Ο Ηρακλειώτης στράικερ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τριών ετών.

Η αρχή έγινε στο Κύπελλο…

Η οδηγία της διοργανώτριας αρχής, στο Κύπελλο Ελλάδας, που επιβάλλει στις ομάδες να έχουν στην αποστολή δυο παίκτες από τις ακαδημίες ή την U-20, έφερε την πρώτη του παρουσία στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Φωκικό. Ο Σάλιακας μπήκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (στη θέση του Φουστέρ) και έδειξε ότι το… έχει.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η ευκαιρία…

Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να δοκιμάσει παίκτες και συστήματα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συνεχείς τραυματισμοί και το ροτεϊσιον έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Σάλιακα να μπει στους «18» του Ισπανού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί που όλοι περίμεναν ότι απλά θα είναι μια αποστολή ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έκανε την έκπληξη και τον έριξε στα… βαθιά και την αρχική 11αδα.

Ο μικρός ανταποκρίθηκε καλύτερα από τα αναμενόμενα με τον Ισπανό να στέκεται, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στο πρόσωπό του με την ομάδα των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του έγινε για τη συμμέτοχη του μικρού τόνισε: «Θα συνεχίσει να είναι μαζί μας».

Πηγή: sport-fm.gr