Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σμπώκος και Κάντας κατηγορούμενοι για νέα υπόθεση με μίζες

Ο φάκελος του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής» ανοίγει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με πρωταγωνιστές δυο παλιούς γνώριμους άλλοτε πανίσχυρα πρόσωπα του... υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τον Γιάννη Σμπώκο, πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών, ο οποίος εκτίει κάθειρξη 16 ετών για μίζες στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου και τον προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών ο οποίος μετά την ομολογία του ότι έλαβε μίζες εκατομμυρίων, θεωρείται πρόσωπο κλειδί.

Στο επίκεντρο και πάλι μίζες που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκαν για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής». Μάλιστα, η μίζα των 500.000 ευρώ που οδήγησε μέσα από δαιδαλώδης διαδρομές στον Αντώνη Κάντα στάθηκε η αφορμή για να επιλέξει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον δρόμο των αποκαλύψεων και να δώσει νέα ώθηση στην υπόθεση.

Με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο κατέστη αμετάκλητο, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κατηγορούμενου πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα καθίσουν στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση και οι Νικόλαος Λεονταρίτης και Ζαχαρίας Ανδρουλάκης. Ο Γιάννης Σμπώκος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας, ενώ ο Α. Κάντας κατηγορείται και για δωροδοκία.