Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο… Νέρωνας της Ρόδου έκαψε τα δικαστήρια!

Σε χρόνο- μηδέν εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός σε μια αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου. Ο υπ” αριθμόν ένα ύποπτος ήταν και ο δράστης, που ομολόγησε την πράξη του στους άνδρες της Ασφάλειας. 

Πρόκειται για τον ...26χρονο «Νέρωνα» που είχε προκαλέσει δεκάδες εμπρησμούς πριν από δυο χρόνια και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα δυο απειλητικά προς δικηγόρους και δικαστές σημειώματα που άφησε ο εμπρηστής στο μέγαρο, ήταν αυτά που οδήγησαν στον εντοπισμό του. Το ίδιο έκανε και στις προηγούμενες επιθέσεις τους! Ο «Νέρωνας της Ρόδου» είχε συλληφθεί στις 24 Μαρτίου του 2012 για εννέα εμπρηστικές επιθέσεις που είχε διαπράξει από τις 23 Δεκεμβρίου 2010 ως τις αρχές του 2012 στη Ροδιακή Έπαυλη, τα γραφεία τη Αδελφότητας των Μουσουλμάνων, τα νομαρχιακά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.ΟΣ. και του ΚΚΕ, την εκκλησία της Ανάληψης και ένα… φροντιστήριο, ενώ είχε προκαλέσει την καταστροφή 12 τάφων στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Κορακόνερο, όπου άφησε μια χειρόγραφη προκήρυξη μίσους κατά του κράτους με ζωγραφισμένες σβάστικες. 

Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 26χρονος έβαζε στο στόχαστρό του το Δικαστικό Μέγαρο… Στις 12 Απριλίου του 2013, είχε συλληφθεί πάλι επειδή έγραφε συνθήματα στον τοίχο του και απείλησε με μαχαίρι έναν δικαστικό υπάλληλο που επιχείρησε να τον εμποδίσει. Ο νεαρός δράστης το έβαλε στα πόδια, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που τον γνώριζαν καλά δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Πάνω του κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι μήκους 32 εκατοστών μέσα σε μια αυτοσχέδια θήκη, ο μαύρος μαρκαδόρος με τον οποίο έγραφε τα συνθήματα, ένα ζευγάρι γάντια και ένα πλαστικό μπουκάλι πάνω στο οποίο είχε γράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του υπαλλήλου που προσπάθησε να τον σταματήσει!