Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αθανασίου: Ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατουμένων

Πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί το σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, ενώ θα ενταχθούν στο μέτρο και οροθετικοί κρατούμενοι, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, έχει σταλεί ...στο ΣτΕ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» που θα φοράνε όσοι κρατούμενοι των φυλακών παίρνουν προσωρινές άδειες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «δραματική αύξηση των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι από 45 που ήταν πέρσι, έφθασαν στους 135 φέτος» και προσέθεσε ότι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο μέτρο, περίπου 50 από αυτούς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, που έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού -οι οποίες καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν από ασθενή οροθετικό κρατούμενο- ο κ. Αθανασίου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Τόνισε πάντως ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μένει αδιάφορο και πως γι’ αυτό έχει ήδη δρομολογήσει σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η μεταφορά ικανού αριθμού οροθετικών, σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα.

«Όταν επισκεφθήκαμε τις φυλακές Κορυδαλλού αντικρίσαμε υπέργηρο 92 χρονών που κρατείται με εγκεφαλικό και άνοια! Βρήκαμε στην απομόνωση παρατημένο άνθρωπο που πήγε να αυτοκτονήσει. Είναι αυτός σωφρονισμός ή βασανισμός; Δεν υπάρχει ψυχολόγος στο νοσοκομείο αυτό, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και κινδυνεύει και η σωματική και η ψυχική τους υγεία. Καμία υποδομή δεν υπάρχει. Είναι ανάγκη να παρθούν δραστικά μέτρα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Κατριβάνου.

«Η κατάσταση, συμφωνώ, είναι εξόχως προβληματική και δεν μας τιμά καθόλου, γι’ αυτό παλεύουμε να την αλλάξουμε», σχολίασε ο κ. Αθανασίου, ενώ σχετικά με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχουν στρώματα στα πατώματα. Αυτά τα είδαμε στην τηλεόραση, τα βάλανε για τις ανάγκες δημοσιότητας από συγκεκριμένο κανάλι. Δεν είναι όλα καλώς καμωμένα στο σωφρονιστικό σύστημα, γι’ αυτό παλεύουμε όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι για να γίνει καλύτερο».