Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μηχανή του Χρόνου: Τζον Χολμς. Ο "προικισμένος" πορνοστάρ που έπαιζε σε ταινίες ενώ γνώριζε ότι έχει AIDS

Ο Τζον Χολμς ήταν ο πιο διάσημος πορνοστάρ της δεκαετίας του ’70. Για τη βιομηχανία του πορνό, ο Χολμς ήταν ότι και ο Έλβις Πρίσλεϊ για τη μουσική, ο απόλυτος βασιλιάς. Το όνομα και τα «προσόντα» του ήταν γνωστά ακόμα και σε ...ανθρώπους που δεν παρακολουθούσαν πορνογραφικές ταινίες.

Πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 2 χιλιάδες ταινίες και υποστήριζε ότι είχε κάνει σεξ με 14 χιλιάδες γυναίκες. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός έφτανε μόλις τις 3 χιλιάδες, αλλά ο Χολμς διέδωσε τη φήμη για να ανυψώσει την καριέρα του που βρισκόταν σε καθοδική πορεία στις αρχές του 1980. Η λαμπρή πορεία του στο χώρο της πορνογραφίας ξεκίνησε το 1964, όταν ο Χολμς γνώρισε τον παραγωγό ερωτικών ταινιών, Μπιλ Άμερσον, που επρόκειτο να γίνει ένας απ’ τους στενότερους φίλους του. Ο Χολμς έπεισε τον Άμερσον να συνεργαστούν, βγάζοντας τα ρούχα του και επιδεικνύοντας τα εντυπωσιακά προσόντα του.

Αν και ποτέ δεν έγινε μια ανεξάρτητη επιτροπή καταμέτρησης αυτών των προσωπικών δεδομένων, ο Άμερσον υποστήριζε ότι το πέος του έφτανε τα 35 εκατοστά.

Οι δολοφονίες της Wonderland Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ξεκίνησε η σταδιακή παρακμή του Χολμς. Εθίστηκε στα ναρκωτικά, δεν μπορούσε να παίξει σε ταινίες και για να ζήσει, δούλευε ως ζιγκολό ή συμμετείχε σε μικροκλοπές. Συνεργαζόταν με τη συμμορία Wonderland, που πουλούσε κοκαΐνη και όλα της τα μέλη ήταν εθισμένα στην ηρωίνη. Ο Χολμς έγινε βαποράκι και παιδί για όλες τις δουλειές. Μια νύχτα, αντί να πουλήσει την κοκαΐνη που του είχαν δώσει, την κράτησε όλη για τον εαυτό του. Προσποιήθηκε ότι τον λήστεψαν, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε και τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, αν δεν τους έδινε τα λεφτά που τους χρωστούσε. Ο Χολμς ήταν άφραγκος, γι’ αυτό τους πρότεινε να διαρρήξουν το σπίτι του μαφιόζου, Έντι Νας, που ήταν φίλος του και είχε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών και πανάκριβα κοσμήματα.


Η ληστεία έγινε αλλά ο Νας δεν ήταν ένα συνηθισμένο θύμα. Ήταν κακοποιός πρώτης τάξεως που δεν θα άφηνε να του κλέψουν το σπίτι χωρίς να βρει και να εκδικηθεί τους δράστες. Εντόπισε εύκολα τη συμμορία που τον λήστεψε, οργάνωσε επίθεση και ανάγκασε τον Χολμς να πάρει μέρος. Την 1η Ιουλίου του 1981, τέσσερα μέλη της συμμορίας που λήστεψε τον Νας, βρέθηκαν νεκρά στο διαμέρισμά τους. Ο δολοφόνος είχε λιώσει τα κρανία τους με ρόπαλο του μπέιζμπολ. Το μόνο στοιχείο που είχε η αστυνομία, ήταν τα ματωμένα δαχτυλικά αποτυπώματα του Χολμς στον τοίχο. Ο Χολμς τρομοκρατήθηκε και έφυγε για το Μαϊάμι, όπου κρύφτηκε για πέντε μήνες. Για να ζήσει, δούλευε σε οικοδομές και εκπόρνευε τη νεαρή φιλενάδα του, Ντον Σίλερ. Αυτή ήταν που τον κατέδωσε στην αστυνομία, όταν άρχισε να την ξυλοκοπά. Ο Χολμς ήταν ο μοναδικός ύποπτος που συνέλαβε η αστυνομία και ενώ κρίθηκε αθώος για τη δολοφονία, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για παρεμπόδιση των αρχών.


Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hustler, περιέγραψε την διαμονή του στη φυλακή: «Φύλακες και κρατούμενοι με παρακολουθούσαν, ενώ έκανα ντους. Απλά καθόντουσαν εκεί, με κοίταζαν και μετά μου ζητούσαν να υπογράψω αυτόγραφα»

Το AIDS

Το Φεβρουάριο του 1986, έμαθε ότι έπασχε από AIDS. Ο γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι θα ζούσε για άλλα 20 χρόνια, αν έκοβε το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άρχιζε να αθλείται και να τρώει σωστά. Ο Χολμς δεν του έδωσε καμία σημασία και έπεσε σε κατάθλιψη. Κάθε μέρα, κάπνιζε οχτώ πακέτα τσιγάρα και έπινε τέσσερα μπουκάλια ουίσκι. Δεν αποκάλυψε ότι είχε AIDS και έλεγε σε όλους ότι έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Συμμετείχε σε ταινίες και αρνούνταν να φορέσει προφυλακτικό, ακόμα και όταν έμαθε για το AIDS. Δεν έγινε ποτέ γνωστό αν και σε ποιες συμπρωταγωνίστριές του μετέδωσε την ασθένεια. Πέθανε στις 13 Μαρτίου του 1988, σε ηλικία 43 ετών.