Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Και σήμερα στους δρόμους οι αγρότες

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αμείωτη ένταση. Άλλωστε από σήμερα τέθηκε σε ισχύ το μέτρο για την τήρηση βιβλίων, την ώρα που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν το ποσό των 10.000 ευρώ θα είναι εν τέλει η... οροφή του ετήσιου τζίρου, βάσει του οποίου κάποιος αγρότης θα πρέπει να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων.

Έτσι, έχουμε μπλόκα σήμερα στα εξής σημεία:

-Συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.

-Κινητοποιήσεις στο Κάστρο αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες της Βοιωτίας

-Στη δυτική είσοδο της πόλης της Αλεξάνδριας

-Στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό

-Στα Χανιά, αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου

-Τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας θα βγάλουν οι αγρότες από Δράμα και Καβάλα

Στις Σέρρες, από την άλλη, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την Τετάρτη

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών

Σημειώνεται πως οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

Ακόμη, ζητούν «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και «κούρεμα» 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.