Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Βομβιστική επίθεση σε τράπεζα της Βουδαπέστης

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα της ουγγρικής τράπεζας CIB στη Βουδαπέστη.

Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψή της, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς, ανέφερε η αστυνομία.

Ο αυτοσχέδιος αυτός μηχανισμός.... εξερράγη λίγο μετά τις 04:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία και κατέστρεψε μεγάλο μέρος ενός τοίχου του κτιρίου στο οποίο εδρεύει η τράπεζα, ενώ έσπασαν τζάμια.

«Βάσει των πρώτων στοιχείων η έκρηξη προκλήθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό άγνωστης συνδεσμολογίας και σύνθεσης», ανέφερε η ουγγρική αστυνομία.

Η αστυνομία σημείωσε ότι αναζητεί ένα μοτοσικλετιστή ο οποίος διέφυγε από το σημείο της επίθεσης. Δεν έκανε καμιά εκτίμηση για το πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

Η τράπεζα CIB είναι θυγατρική της ιταλικής Banca Intesa SanPaolo.

Μια εκπρόσωπος της τράπεζας απέφυγε να κάνει σχόλια για τη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημά της. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται υποκαταστήματα και άλλων τραπεζών, όπως της Τράπεζας της Βουδαπέστης, θυγατρικής της GE Capital, που επίσης υπέστη ζημιές.

Οι τράπεζες έχουν γίνει στόχος διαφόρων εκδηλώσεων οργής στην Ουγγαρία, ιδίως διότι είχαν ενθαρρύνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να πάρουν δάνεια σε ξένα νομίσματα, τα οποία ήταν σχετικά φθηνά πριν από την οικονομική κρίση του 2008, αλλά κατόπιν έγινε αδύνατη η αποπληρωμή τους, καθώς η ισοτιμία του φιορινιού μειώθηκε.

Η κυβέρνηση έχει κάνει διάφορες προσπάθειες να βοηθήσει τα χρεωμένα νοικοκυριά και σχεδιάζει να λάβει περαιτέρω μέτρα, που οι διοικήσεις ορισμένων τραπεζών ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν μεγάλη ζημία.