Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μπαρόζο: Η ελληνική προεδρία θα στεφθεί από επιτυχία

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική προεδρία της ΕΕ «θα στεφθεί από επιτυχία» εξέφρασε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα να... δείξει στον υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Κύρια πρόκλησή μας είναι να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους σχετικά με τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Είμαι βέβαιος, πρόσθεσε, ότι η ελληνική προεδρία θα χαρακτηριστεί από το ίδιο θάρρος, ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα που τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Έλληνες πολίτες επέδειξαν ως απάντηση στην κρίση». Επισήμανε, δε, ότι η προεδρία της ΕΕ είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στον υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Ολόκληρη η αποκλειστική δήλωση του κ. Μπαρόζο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα ξεκινά την προεδρία της στο Συμβούλιο των υπουργών σε μία περίοδο που η Ευρώπη έχει εισέλθει σε προεκλογικό κλίμα, γεγονός που καθιστά πιο σημαντικό από ποτέ άλλοτε το να τεθούν ορθά οι προτεραιότητές μας και να δείξουμε στους ψηφοφόρους ότι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας τις υποχρεώσεις μας. Κύρια πρόκλησή μας είναι να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους σχετικά με τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική προεδρία θα χαρακτηριστεί από το ίδιο θάρρος, ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα που τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Έλληνες πολίτες επέδειξαν ως απάντηση στην κρίση. Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στον υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Είναι η πέμπτη προεδρία της χώρας από την ένταξή της στην Ε.Ε., ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα προσφέρει τις ιδιαίτερες εμπειρίες της σε αυτήν την προεδρία, η οποία θα στεφθεί με επιτυχία”.