Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

80χρονη την γλίτωσε τελευταία στιγμή από επιτήδειους

Την μετέφεραν από το Τεφέλι στο Ηράκλειο για να της αδειάσουν τον τραπεζικό της λογαριασμό, όμως την τελευταία στιγμή το σχέδιό τους τινάχτηκε στον αέρα...

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η 80χρονη Σ.Ψ διέσωσε τις οικονομίες της, αφού σκέφτηκε να τσεκάρει την εγκυρότητα των όσων της είχαν πει νωρίτερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες το μεσημέρι ένα ζευγάρι ρομά από τη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επισκέφτηκε το σπίτι της ηλικιωμένης και συστήθηκε ως φιλικό ζευγάρι του γιου της. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο απατεώνες ζήτησαν ένα σημαντικό ποσό από την 80χρονη, λέγοντάς της ότι τα χρειάζεται ο γιος της ή κατά άλλες πληροφορίες τα χρωστάει και πρέπει να τα δώσει.

Η γιαγιά τους είπε ότι δεν έχει τα χρήματα που τους ζητούν στο σπίτι και τότε εκείνοι τη ρώτησαν εάν τα έχει στην τράπεζα. Μόλις εκείνη απάντησε καταφατικά, τότε το ζευγάρι των τσιγγάνων προθυμοποιήθηκε να τη μεταφέρει σε τραπεζικό κατάστημα στο Ηράκλειο, όπως και έγινε.

Η 80χρονη μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε σε τράπεζα του Ηρακλείου. Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σκέφτηκε ότι ίσως θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο γιο της και να τον ενημερώσει σχετικά. Πράγματι, όταν τηλεφώνησε στο παιδί της, εκείνο της είπε ότι δεν έχει φίλους με τα στοιχεία που έδωσαν οι δύο δράστες, αλλά και ούτε χρωστάει σε κανένα.

Η Σ.Ψ φυσικά και δεν έκανε την ανάληψη όπως της ζητούσαν οι δύο απατεώνες και μόλις αντιλήφθηκαν ότι αποκαλύφθηκε το σχέδιό τους, έγιναν καπνός.

Η 80χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες από τις φωτογραφίες των σεσημασμένων της ΕΛ.ΑΣ αναγνώρισε το ζευγάρι των ρομά, το οποίο όπως προαναφέραμε είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένοι απατεώνες έχουν πανελλαδική εμβέλεια και έχουν απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.