Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πακιστανός βουλευτής κρατούσε φυλακισμένους 5 ανθρώπους

Βουλευτής στο Πακιστάν είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε μπουντρούμι όπου κρατούσε αλυσοδεμένους ανθρώπους, όπως ανακάλυψε η αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν όταν... μέλη της φρουράς του Άμπντουλ Ραχμάν Χετράν επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας την Κυριακή, ξυλοκόπησαν τους ένστολους και έκλεψαν όπλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο οχυρωμένο σπίτι του βουλευτή στην επαρχία Μπαλουτσιστάν και τότε εντόπισαν το μπουντρούμι.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με το Ρόιτερς, κρατούσε φυλακισμένους 5 ανθρώπους, 2 εκ των οποίων για αρκετά χρόνια. Άλλα μέσα ενημέρωσης, ανεβάζουν τον αριθμό των φυλακισμένων στους 7, μεταξύ των οποίων 2 γυναίκες και 3 παιδιά!

Ο ίδιος ο Χετράν, ο γιος του και έξι από τους φρουρούς του συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, Άμπντουλ Γαφούρ Μάρι, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης ένα φορτηγό γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.

Ο Χετράν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η σύλληψή του είχε «πολιτικά κίνητρα» και χαρακτήρισε παράνομη την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του.

Ο Χετράν είναι βουλευτής του Τζαμιάτ Ουλεμά-ε-Ισλάμ, ενός συντηρητικού, θρησκευτικού κόμματος και στο παρελθόν ήταν υπουργός για θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Η σύζυγός του είναι επίσης μέλος του κοινοβουλίου.

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο δυτικό Πακιστάν, μολονότι πλούσια σε μεταλλεύματα, είναι μια από τις φτωχότερες της χώρας. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο πολλοί Ταλιμπάν ενώ παράλληλα δρουν εκεί αυτονομιστές αντάρτες, λαθρέμποροι και έμποροι ναρκωτικών.