Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Όπου φύγει, φύγει από τον ΟΤΕ: 1.827 άτομα αποχωρούν με εθελουσία

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης του ΟΤΕ, καθώς περισσότεροι από 1.800 εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τα κίνητρα που δόθηκαν από την εταιρία, κυρίως για άτομα που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Πιο συγκεκριμένα..., 1.827 εργαζόμενοι εντάχθηκαν στα συγκεκριμένα προγράμματα, που είχαν ξεκινήσει τον Νοέμβριο, με τον ΟΤΕ να υπολογίζει την καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού σε περίπου 94 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ καλύπτει το σύνολο του κόστους, περίπου 73,5 εκατ. ευρώ, των ασφαλιστικών εισφορών για τα αυτασφάλιση των εργαζομένων, που αποχώρησαν με τον συγκεκριμένο τρόπο.

"Η μεγάλη συμμετοχή στα προγράμματα εθελούσιας του ΟΤΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρουν κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις για την αποχώρηση εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στον ΟΤΕ να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του και να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες απασχόλησης στον Όμιλο για νέους ανθρώπους που έχει ανάγκη η χώρα" τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. 










Παράλληλα, ο ΟΤΕ σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τεχνικής και εμπορικής εξυπηρέτησης, προχωράει σε περίπου 500 προσλήψεις νέων τεχνικών πεδίου, μηχανικών, πωλητών καταστημάτων και εταιρικών πωλητών.