Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πάτρα: Οι αστυνομικοί φύλακες - άγγελοι που έσωσαν τη μικρή Χριστίνα

Παραλίγο τραγωδία το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, όταν ένα μικρό παιδί μόλις 17 μηνών, κινδύνευσε να πνιγεί από ένα κομμάτι πατάτας που κατάπιε και του έκλεισε την αναπνευστική οδό. 
Αγαθή τύχη όμως...
, έφερε στον δρόμο του και στον δρόμο των πανικόβλητων γονιών του, δύο φύλακες – αγγέλους, δύο αστυνομικούς, που με την άμεση παρέμβασή τους, βοήθησαν το παιδί και έσωσαν το παιδί από βέβαιο πνιγμό.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 10 το βράδυ. Οι γονείς βρίσκονταν με τη μικρή Χριστίνα, στο σπίτι συγγενικού τους προσώπου που γιόρταζε. Το κοριτσάκι έφαγε μία πατάτα, που παραλίγο να αποδειχτεί μοιραία… Η πατάτα έκλεισε την αναπνευστική οδό και το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Άμεσα οι γονείς, βλέποντας το παιδί τους να μην μπορεί να ανασάνει, πήραν άμεσα το αυτοκίνητό τους για να μεταφέρουν τη Χριστίνα στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Ο πατέρας της μικρής ανέβαινε με το όχημά του την οδό Γούναρη. Φτάνοντας μπροστά στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα, και στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί υπό τον φόβο εκτρόπων για την επέτειο θανάτου του Αλ. Γρηγορόπουλου, το όχημα που οδηγούσε γρήγορα και κορνάροντας ο πατέρας έγινε αντιληπτό από τους δύο αστυνομικούς, που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Με τις μηχανές τους, προσέγγισαν το όχημα, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και φρόντισαν να ανοίγουν δρόμο ώστε το αυτοκίνητο να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Φτάνοντας όμως στο νοσοκομείο, το παιδί είχε πλέον «μελανιάσει» και οι γονείς, απελπισμένοι έβλεπαν το αγγελούδι τους να καταρρέει… Οι δύο αστυνομικοί, χωρίς να χάσουν χρόνο, ανέλαβαν και πάλι δράση. Άρπαξαν το παιδί στα χέρια τους και με ειδική λαβή κατάφεραν να βγάλουν το κομμάτι της πατάτας, επιτρέποντας στην μικρή Χριστίνα να αναπνεύσει…

Μία βαθιά ανάσα για το 17μηνο βρέφος, για τους γονείς του, αλλά και για τους δύο αστυνομικούς, που με προσωπική τους πρωτοβουλία έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα πρώτων βοηθειών και με μεγάλη χαρά διαπίστωσαν πως αυτή η εκπαίδευση, όχι μόνο χρειάστηκε, αλλά έσωσε και τη ζωή ενός παιδιού…

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρουν τους συναδέλφους τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Μέσα στην δύσκολη οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως χώρα κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση να προσφέρουν στην κοινωνία. Και ευτυχώς είναι πολλοί. Μεταξύ αυτών δυο συνάδελφοι μας, ένας παλιός Ζητάς με μεγάλη προσφορά, ο ΔΙΑΣ-9 Αρχιφύλακας ΚΑΠΠΟΣ Ανδρέας και ένας νέος άνθρωπος που δεν χάνει ευκαιρία να προσφέρει και πρόσφατα βραβεύτηκε με τον τίτλο του Τροχονόμου της χρονιάς, ο Τ-32 Υπαρχιφύλακας ΠΑΤΕΝΤΑΣ Κωνσταντίνος [...] Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς τους συναδέλφους τους που μας έκαναν υπερήφανους άλλη μια φορά με τις πράξεις τους. Εύγε».

Ένα μεγάλο εύγε αξίζει στους δύο αστυνομικούς και απ’ όλη την κοινωνία της Πάτρας.

xespao.gr