Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι κότες που… ακούν όπερα!

Ένας αγρότης ισχυρίζεται ότι οι κότες του γεννούν περισσότερα αυγά, όταν ακούν χαλαρωτική μουσική.

Μάλιστα, το κοτέτσι του 64χρονου Steve Ledsham από το Merseyside της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται ότι έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην όπερα και τις επιτυχίες του άγγλου συνθέτη και παραγωγού ...Andrew Lloyd Webber.

Ο ίδιος έκανε ένα πείραμα βάζοντας ένα cd player στο κοτέτσι. Όταν τις επόμενες ημέρες πήγε για να μαζέψει τα αυγά, παρατήρησε ότι ήταν περίπου τα διπλάσια απ’ ό,τι είχε συνηθίσει να παίρνει από τις 24 κότες του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε κότα γέννησε από τέσσερα έως οκτώ αυγά την εβδομάδα παραπάνω, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στη μουσική.

«Χτίζαμε μια αποθήκη κοντά στο κοτέτσι και είχαμε συνεχώς μουσική στην αυλή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρατήρησα ότι γεννούσαν περισσότερα αυγά και συνειδητοποίησα ότι οφειλόταν στη μουσική» είπε ο ίδιος στη Daily Mail.

Ο αγρότης, που το 2005 είχε κερδίσει το βραβείο για την καλύτερη οργανική φάρμα, πιστεύει ότι η μουσική τις χαλαρώνει και τις κάνει πιο χαρούμενες.

Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και οι ειδικοί, οι οποίοι λένε ότι η μουσική έχει όντως ηρεμιστική επίδραση στα ζώα.