Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μάστιγα οι ιστοσελίδες χωρισμένων που ανεβάζουν γυμνές φωτογραφίες των πρώην

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η αύξηση ιστοσελίδων που φιλοξενούν αποκαλυπτικές φωτογραφίες που αναρτούν οι πρώην (σύντροφοι, σύζυγοι, εραστές) με σκοπό...
να εκδικηθούν τις συντρόφους τους.

στις σελίδες αυτές δημοσιεύονται σχόλια, περιγραφές και προσωπικά στοιχεία, όπως παραδείγματος χάριν τόπο εργασίας και κατοικίας του θύματος, καθώς και συνδέσμους στο Facebook. Μέχρι σήμερα τέτοιες ιστοσελίδες βρίσκονταν στ απυρόβλητο, ενώ στις αρχές του μήνα η Καλιφόρνια ψήφισε τν πρώτο νόμο με τον οποίο διώκονται ποινικά.

Μου είπε πως αν δεν τις έστελνα σήμαινε πως δεν τον αγαπούσα

Μυώδης και γοητευτικός. Έτσι τον θυμάται η Μαριάνα Τάσινγκερ και παραδέχεται ότι ο συνδυασμός ήταν ακαταμάχητος για ένα 18χρονο κορίτσι από μια μικρή πόλη του Τέξας. Άρχισαν να βγαίνουν, χώρισαν, τα ξανάφτιαξαν. Και μια ημέρα τής ζήτησε να διαλέξει βέρα και συνάμα να φωτογραφηθεί γυμνή και να του στείλει τις φωτογραφίες. «Μου είπε ότι, αν δεν ήθελα να του τις στείλω, σήμαινε ότι δεν τον εμπιστευόμουνα, ότι δεν τον αγαπούσα», θυμάται σήμερα η νεαρή γυναίκα. Της υποσχέθηκε ότι δεν θα έβλεπε ποτέ κανείς άλλος αυτές τις φωτογραφίες. Και τον πίστεψε, μέχρι τον Δεκέμβριο, ένα χρόνο μετά τον χωρισμό τους, όταν οι φωτογραφίες της, όπου απαθανατιζόταν χωρίς φύλλο συκής, αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα «εκδίκησης». Τώρα η νεαρή γυναίκα κατέθεσε αγωγές εναντίον του πρώην συντρόφου της και της ιστοσελίδας.

Τα θύματα χάνουν τις δουλειές τους και καταφεύγουν ακόμα και σε πλαστική

Με τις φωτογραφικές μηχανές των κινητών πανταχού παρούσες, πολλοί Αμερικανοί νιώθουν την ανάγκη να απαθανατίσουν κάθε προσωπική τους στιγμή. Έτσι, το πορνό της εκδίκησης άνοιξε νέες θύρες σε όσους θέλουν να καταστρέψουν τον πρώην αγαπημένο τους.

Τα αποτελέσματα των αναρτήσεων είναι συχνά καταστροφικά. Τα θύματα έχασαν τις δουλειές τους, έπεσαν θύματα κακοποίησης από ξένους που τα αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες και είδαν τους δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους να θρυμματίζονται. Κάποια αναγκάστηκαν να αλλάξουν σπίτι ή να υποβληθούν σε πλαστική προκειμένου να αλλάξουν την εμφάνισή τους. Όταν όμως τηλεφωνούν στην αστυνομία, πληροφορούνται ότι δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να κάνουν για να βάλουν τέλος στα sites. Aπό τη στιγμή που οι φωτογραφίες αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, αναπαράγονται σαν τη φωτιά σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες.

Νόμοι για ποινική δίωξη

Πολλοί αναζήτησαν την επιβολή υψηλών προστίμων και ποινικών κυρώσεων εναντίον όσων κάνουν αναρτήσεις σε αυτές, αλλά μόνο στο Νιου Τζέρσεϊ υπάρχει ο σχετικός νόμος για την ποινική δίωξη των υπευθύνων, αλλά και πάλι ο νόμος γράφτηκε για άλλες περιπτώσεις. Πολλές γυναίκες προσπαθούν να επιτύχουν την καταδίκη των υπευθύνων, επικαλούμενες τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίασης της ιδιωτικότητας του βίου ή ακόμα και παιδικής πορνογραφίας.

Η Τάσινγκερ και άλλα 25 άτομα, 5 εκ των οποίων ανήλικα, έχουν καταθέσει αγωγές  που βρίσκεται υπό έρευνα από το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI και του σερίφη της κομητείας Οραντζ, ενώ ο «πρώην» φίλος της, Ιστγουντ Αλμαζάν, αρνείται ότι έχει αναρτήσει τις γυμνές φωτογραφίες ή ότι γνωρίζει την ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτηθεί.