Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Φτιάξτε έξυπνα τη βαλίτσα του σκύλου σας

Για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων η απόφαση μιας απόδρασης δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Αν εξαιρέσει κανείς το ενδεχόμενο να αφήσει το αγαπημένο του ζώο σε κάποιο φιλικό πρόσωπο ή στην οικογένειά του και το πάρει στις διακοπές του, η προετοιμασία ακούγεται αποθαρρυντική.

Ένα από τα πρώτα πράγματα... που θα πρέπει να οργανώσετε με ιδιαίτερη φροντίδα είναι τα πράγματα που θα περιέχει η βαλίτσα του τετράποδου φίλου σας, ώστε να μην του λείψει τίποτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το DogVacay μοιράζεται μαζί μας έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές.

– Συνήθη τρόφιμα του σκύλου σας: Μερικά σκυλιά επηρεάζονται αρνητικά από την αλλαγή τροφής, αφού έχουν συνηθίσει να τρώνε συγκεκριμένα πράγματα, οπότε καλό θα ήταν να συσκευάσετε μεγάλη ποσότητα από το αγαπημένο τους φαγητό, ώστε να μην τους λείψει, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

– Οποιαδήποτε φάρμακα ή συμπληρώματα μπορεί να χρειαστεί: Η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει μια ασθένεια στο σκύλο σας, αλλά ακόμα κι αν δεν χρειαστεί κάποια φαρμακευτική αγωγή, καλό είναι να υπάρχει στην αποσκευή του το κατάλληλο φάρμακο για να είναι απόλυτα ασφαλές.

– Οδηγίες: Σε περίπτωση που χρειαστεί να το αφήσετε για κάποιες μέρες σε φίλο ή συγγενή σας φτιάξτε ένα σύντομο κατάλογο με όσα θέλετε να μοιραστείτε σχετικά με το κατοικίδιό σας, όπως τις συνήθειες του και τις ιδιαιτερότητες του στο φαγητό. Είναι σκόπιμο να συμπεριλάβετε το τηλέφωνο του κτηνιάτρου και φυσικά τα δικά σας στοιχεία και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να σας βρουν αν υπάρξει ανάγκη.

– Δύο λουριά: Είναι πάντα μια καλή ιδέα να συσκευάσετε περισσότερα από ένα λουρί, σε περίπτωση που χαθεί το ένα. Θα χρειαστεί ένα κοντό λουρί, αλλά και ένα πιο μεγάλο για τις εξωτερικές του βόλτες.

– Αγαπημένα αντικείμενα: Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείτε να συσκευάσετε το κρεβάτι του σκύλου σας και τα αγαπημένα του παιχνίδια. Έτσι το σκυλί σας θα νιώθει «σαν στο σπίτι του», όσο μακριά κι αν πάτε.