Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εκτακτη σύγκλητο συγκαλεί ο Πελεγρίνης για τη λειτουργία του Καποδιστριακού

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θ. Πελεγρίνης συγκαλεί εκτάκτως τη Σύγκλητο με θέμα τη λειτουργία του Ε.Κ.Π.Α., σήμερα Τρίτη στις 9:30 π.μ. 

Την ίδια ώρα... η Ιατρική και η Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνουν έτοιμες να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την Τετάρτη, ενώ το ίδιο αναμένεται να ανακοινώσει και η Γυμναστική Ακαδημία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες περίπου το 80% των διοικητικών υπαλλήλων προσήλθε σήμερα στην εργασία του.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ στη σημερινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν τη συνεχίση των απεργιακών κινητοποιήσεων, κηρύσσοντας δύο 24ωρες για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι υπάλληλοι παρά την αναστολή της απεργίας που αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

Την ίδια ώρα συγκαλείται Σύνοδος πρυτάνεων την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της Συνόδου θα ζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα με αιχμή του δόρατος το επίμαχο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τα οικονομικά, τα διοικητικά και η φοιτητική μέριμνα.

Αυτήν την ώρα πάντως συνεδριάζει η γενική συνέλευση των φοιτητών της νομικής σχολής, όπου το πρωί σημειώθηκε ένταση όταν φοιτητές και πανεπιστημιακοί εμποδίστηκαν από μερίδα φοιτητών που έκανε κατάληψη.